Волейболният отбор на Марица (Пловдив) се представи повече от достойно

...
Волейболният отбор на Марица (Пловдив) се представи повече от достойно
Коментари Харесай

Марица с достойна загуба от Динамо на старта на ШЛ

Волейболният тим на Марица (Пловдив) се показа повече от почтено в историческия си първи мач от груповата фаза на Шампионската лига за дами. Въпреки загубата си с 0:3 (19:25, 23:25, 23:25) от съветския гранд Динамо (Казан), българските шампионки още веднъж демонстрираха пред близо 6000 фенове в зала " Колодрума ", че могат да играя равностойно с най-именитите тимове в Европа.

Марица завоюва първото разиграване в мача, само че Динамо бързо пое надзор и излезе напред в резултата. Благодарение на отличната игра на Нася Димитрова, домакините дълго време не позволяваха на съперника да се откъсне с огромна разлика, само че най-после непредизвиканите неточности от страна на пловдивчанки взеха връх и съветският отбор взе своето при 25:19. Към двата си аса от първата част, Нася Димитрова добави още три във втората. Геймът беше доста равносилен. Марица даже съумя да поведе на два пъти – при 17:16 и при 20:19, само че мощните нападателки от Казан си споделиха думата и отборът им удвои преднината си след 25:23. В третия гейм Динамо съумяха да излязат надалеч напред в резултата, само че девойките на Иван Петков отказваха да се предадат. Кремена Каменова пое водачеството в българската половина на игрището и Марица съвсем стопи изоставането си. Все отново, малко не доближи и в този гейм и след още едни 25:23 Динамо се поздрави с чиста победа.

Най-резултатна в мача стана центърът на Марица Нася Димитрова с 18 точки, 6 от които непосредствено от сервис. Кремена Каменова добави 13 точки. Пет волейболистки на Динамо, в това число и българката Елица Василева, записаха двуцифрен брой точки, само че с най-вече – по 12, се регистрираха азербайджанската звезда Наталия Мамадова, Ирина Заряжко и Анна Котикова.

Надпреварата в Група С се възобновява следващата година. В идващия втори кръг полският Хемик (Полице) посреща Динамо на 10 януари, а Марица приема сръбския Визура (Рума) на 11 януари от 18,30 часа в зала " Колодрума ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР