Волейболният отбор на Марек Юнион Ивкони (Дупница) даде гейм и

...
Волейболният отбор на Марек Юнион Ивкони (Дупница) даде гейм и
Коментари Харесай

Марек даде само гейм на Ботев преди плейофа

Волейболният тим на Марек Юнион Ивкони (Дупница) даде гейм и надигра Ботев (Лукоит) с в последния си мач от Група 4 от квалификационните шампионати за разпределение на първата и втората осмица в Суперлигата за сезон 2020/21.

По този метод дупничани приключиха втори в групата с 2 победи, 1 загуба и 6 точки. Ботев пък остана трети с 1 победа, 2 загуби и 3 точки. Двата отбора ще продължат битката за влизане в първата осмица на Суперлигата с плейоф между тях. Играе се до 2 победи от 3 мача, като се зачита резултата от този шампионат. Така Марек към този момент има една победа и се нуждае единствено от още един триумф, с цел да се класира за първата осмица. Първата среща по стратегия ще бъде в събота (24 октомври) от 17,00 часа в Луковит.

Момчетата на Виктор Караьозов преобладаваха през по-голямата част от мача, само че въпреки всичко даде гейм на Ботев. След триумфа в първата част с безапелационното 25:18, дупничани се отпуснаха, а луковитчани се възползваха от това. Започнаха да диктуват темпото във втория гейм и го измъкнаха с минималното 25:23.В третата част волейболистите на Ботев продължиха да дават отпор доникъде на гейма, като играта още веднъж бе " завързана ". Пред заплахата да разиграят съперника и да се стигне до противен процес, играчите на Марек се стегнаха и след равенството 16:16 се откъснаха и завоюваха гейма с 25:19. В последния гейм от Марек бяха безапелационни за крайното 25:13 и 3:1.

Най-полезен за Марек бе Цветелин Цветанов с 18 точки (2 блока, 64% успеваемост в офанзива и 41% положително посрещане) за успеха. Влезлият като запаса Илиян Преспов добави още 13 точки (1 ас и 50% успеваемост в атака) за триумфа.

За отбора на Ботев Иван Панков заби 22 точки (3 блока, 2 аса и 38% успеваемост в атака), само че и това не оказа помощ за победа.

Снимки: Facebook на Национална Волейболна Лига/National Volleyball League
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР