Волейболният отбор на Левски се спаси срещу новак и записа

...
Волейболният отбор на Левски се спаси срещу новак и записа
Коментари Харесай

Левски се спаси срещу новак след страхотен обрат

Волейболният тим на Левски се избави против дилетант и записа трагична 5-а победа в Суперлигата на България. Момчетата на играещия старши треньор съумяха да създадат цялостен поврат от 0:2 до крайното 3:2 (14:25, 21:25, 26:24, 25:20, 15:11) като посетители Дея спорт (Бургас) в мач от 7-ия кръг, игран довечера в зала " Младост ".

Така " сините " се изкачиха на 4-о място във краткотрайното класиране с 5 победи, 3 загуби и 13 точки, само че и с мач повече. Дея пък е на предпоследната 11-а позиция с едвам 1 победа, 6 загуби и 3 точки, като измести Миньор (Перник), който има по-лоши индикатори. Левски към този момент изигра срещата си от идващия 8-и кръг (б.р. поради присъединяване си в евротурнирите - загуби от Добруджа с 1:3 гейма), до момента в който бургазлии ще гостуват на коравия отбор на Пирин (Разлог). Двубоят е идната неделя (9 декември) от 18,00 часа.

Домакините от Дея започнаха мощно в първия гейм и поведоха с 1:0 след повече от безапелационното 25:14. Във втората част волейболистите на Весела Братоева имаха преимущество доникъде, след което " сините " набраха инерция и изравниха при 15:15. При 19:17 Дея още веднъж излезе напред, след което затвори гейма в своя изгода след 25:21. След като изостанаха с 0:2, в третия гейм левскарите заиграха по-мотивирано. Бургазлии, обаче, не оставиха дълго да преобладават и играта продължи равностойно. В последна сметка момчетата на Владо Николов измъкнаха триумфа след 26:24 и понижиха пасива си на 1:2.

Бургаският отбор поведе в четвъртата част, само че изпусна възможностите си и " сините " изравниха 2:2 гейма след 25:20 и вкараха мача в тайбрек. Там двата тима си оспорваха водачеството до 8:7, след което Левски дръпна с три точки. Домакините от Дея още веднъж пробваха да се върнат, само че не се получи. Левски останаха постоянни до края и се поздравиха с успеха след 15:11 и 3:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР