Волейболният отбор на Левски надигра като гост Добруджа 07 (Добрич)

...
Волейболният отбор на Левски надигра като гост Добруджа 07 (Добрич)
Коментари Харесай

Левски взе реванш от Добруджа

Волейболният тим на Левски надигра като посетител Добруджа 07 (Добрич) с 3:0 (27:25, 25:13, 26:24) в мач от 14-ия кръг на Суперлигата, който се игра довечера в цялостната зала " Добротица ".

Така " сините " взеха реванш от Добруджа, който ги отстраниха от присъединяване във финалния шампионат за Купата на България след трагична загуба с 2:3 гейма. С това Левски е на пето място във краткотрайното класиране с 8 победи, 6 загуби и 24 точки. Добричлии са 7-и с 6 победи, 8 загуби и 17 точки. В междинния 15-и кръг левскарите са домакини на Хебър (Пазарджик), а Добруджа гостува на Марек Юнион Ивкони (Дупница). Срещите са във вторник (23 януари) от 18,00 часа.

Въпреки тригеймовата победа, мачът бе извънредно оспорван, с доста обрати и промяна ни водачеството. С изключение на втория гейм, в която " сините " тотално надвиха с разгромното 25:13, в другите две елементи се получи доста огромна равноценност, като волейболистите на Левски пречупиха противника във значимите моменти. " Сините " сподели по-голяма резистентност и централизация, като устояха на домакинския фактор и поддръжка. От своя страна добричлии изпуснаха да вземат третия гейм и да се върнат в мача. Домакините водеха с 23:20, само че не съумяха да го затворят в своя изгода. От Левски стопиха пасива, а след равенството 24:24, още веднъж повалиха противника си и изковаха чиста победа след 26:24.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР