Волейболният отбор на Хебър (Пазарджик) се класира за полуфиналите на

...
Волейболният отбор на Хебър (Пазарджик) се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Хебър на полуфинал за Купата след бой над Марек

Волейболният тим на Хебър (Пазарджик) се класира за полуфиналите на шампионата за Купата на България при мъжете. Момчетата на треньора Атанас Петров се постановиха над Марек Юнион Ивкони (Дупница) с 3:0 (30:28, 25:23, 25:13) в третия мач от 1/4-финалите на финалния шампионат, на който са домакини, игран довечера в цялостната зала " Васил Левски ".

Така " тигрите " от Пазарджик се класираха за полуфиналите за Купата на следващия ден. Техен противник ще бъде спечелилият от последната 1/4-финална среща сред Монтана и Левски по-късно довечера. Полуфиналът е на следващия ден (12 януари) от 18,30 часа, а преди този момент от 15,30 часа ще бъде първия полуфинален дуел сред Добруджа 07 (Добрич) и сегашния притежател на трофея Нефтохимик 2010 (Бургас).

Двата отбора стартираха равностойно в първия гейм на срещата. Волейболистите на Хебър повеждаха на няколко пъти, само че Марек оказа сериозна опозиция и остана в играта. Положението на полето ставаше все по-напечено. Драмата бе до краен лимит, като битката и борбата беше за всяка точка. В последна сметка Хебър измъкна трагично гейма с 30:28 при 6-а си опция.

Във втората част дупничани потеглиха мощно и съумяха да удържат темпото. " Тигрите " от Хебър се доближаваха противниците си, само че те съумяваха да усилват преднината си. В игра влезе и новото попълнение на домакините Александър Симеонов. Пазарджиклии стопиха изоставането си до 16:17, само че офанзива на Ив Мутабази от Марек още веднъж добави конспирация. В идващите минути двата отбора се догонваха и в последна сметка резултатът бе подравнен при 19:19. Волейболистите на Марек не останаха безучастни и още веднъж поведоха с две точки при 21:19. Момчетата на Атанас Петров отвърнаха на удара, давайки сериозен отпор и след два аса на Стойко Ненчев поведоха за първи път в частта при 22:21. Така Хебър пречупиха дупничани и поведоха с 2:0 след 25:23.

В третия гейм домакините от Хебър бяха непоколебими и не разрешиха изненади. Тигрите " демонстрираха най-категоричната си игра от началото на мача и с помощта на страхотния си сервис извоюваха постоянна преднина, а с това и чистата победа след 25:13 и 3:0.

ХЕБЪР (ПАЗАРДЖИК) - МАРЕК ЮНИОН ИВКОНИ (ДУПНИЦА) 3:0 (30:28, 25:23, 25:13)
ХЕБЪР: Стойко Ненчев, Иван Станев, Брадли Гънтър, Венцислав Рагин, Мартин Симеонов, Александар Ляфтов - Петър Каракашев-либеро
Старши треньор: АТАНАС ПЕТРОВ
МАРЕК: Стефан Георгиев, Ив Мутабази, Ангел Велков, Светослав Иванов, Борислав Апостолов, Павел Душков - Георги Михайлов-либеро
Старши треньор: ВИКТОР КАРАГЬОЗОВ.

Снимки: ВЛАДИМИР ИВАНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от 1/4-финал №3 ХЕБЪР - МАРЕК 3:0 - ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР