Волейболният отбор на Хебър Пазарджик публикува в страницата си във

...
Волейболният отбор на Хебър Пазарджик публикува в страницата си във
Коментари Харесай

Хебър с остра реакция към прекратяването на първенството

Волейболният тим на Хебър Пазарджик разгласява в страницата си във Facebook остра рецензия против решенето на Управителния съвет на федерацията, който взе решение за преустановяване на шампионатите при мъжете и дамите и оповестяването на Нефтохимик 2010 Бургас и Марица Пловдив за първенци в двете посоки.

С решението бяха поставени завършек на очакванията на Хебър за продобиване на първа купа в Суперлигата, като преди прекъсването на шампионата поради пандемията от ковид COVID-19 отборът заемаше второ място в класирането зад Нефтохимик. Ето и текста на отвореното писмо на "тигрите ":

"Прекратяването на Суперлигата толкоз рано и административното коронясване на първенец не беше "наложително ", не беше "по-малката несгода " и печеливши има! Вчера, 31 март 2020 година,

Управителният съвет на Българска федерация по волейбол взе решението да постави завършек на сезона в елитните лиги, краткотрайното класиране да остане извънредно и да узакони купата на Нефтохимик при мъжете. Позволяваме си да цитираме думите на президента на БФВ, Любомир Ганев, които са оповестени на формалната интернет страница на Федерацията:

"Решението не е прелестно, само че съгласно нас е неотложно. Реално избрахме с сътрудниците от управата по-малката несгода. Здравето на състезатели, служебни лица и почитатели няма опция. Съобразихме се с мнението на клубовете. Много е мъчно да се реши сходен проблем, от който печеливши няма. "

Според нас не е "наложително " Управителният съвет на БФВ да узаконява шампионската купа в Суперлигата по волейбол. Титла се печели, а не се узаконява! От трите вероятни варианти (обявяване на нулева акция без победители; краткотрайното класиране да се узакони като крайно; сезонът да се доиграе, когато пандемията отмине) ние от ВК Хебър публично декларирахме пред Федерацията желанието си сезонът да се доиграе, тогава когато пандемията отмине и изискванията разрешават. Изборът ни е подобен, тъй като сме виновни както към нашите почитатели, по този начин и към нашите състезатели!

По този метод тази купата губи цената си даже за почитателите на Нефтохимик. На всички последователи, поради които нашият клуб, останалите клубове, федерации и въобще спортът като събитие съществува, им се лиши опцията за почтена и спортменска борба, което под никвка форма не бе "наложително " и не сме съгласни с втълпяването, че всичко се прави за тяхно здраве!

Според нас доиграването на сезона, или в най-лошия случай - оповестяването на година без първенец, щеше да е "по-малката несгода " и тогава в действителност нямаше да има печеливши. За нас един от главните правила в спорта е справедливостта! Спортът е за това - да се играе по разпоредбите и всеки да получи това, което е спечелил и нищо повече! Ние и нашите почитатели знаем какво сме спечелили! Знаем и какво сме изгубили! Не ни е боязън да поемаме отговорността и за двете! Затова в моменти като този, които са тестване за всички нас като общество,

ВК Хебър и Община Пазарджик, не се уплашихме, употребявайки обстановката, с цел да избягаме от отговорностите си или да преследваме персонални ползи. Напротив - демонстрираме какъв брой виновен може да бъде един клуб в изискванията на рецесия. Отговорен към спортните си отговорности, виновен към треньорите, състезателите и техните фамилии, и най-важното - към всички почитатели. Ще продължим да бъдем виновни, да играем по правила и да се надяваме на това, че в тази борба няма да сме сами!

Смело напред! #hebarvolley "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР