Волейболният отбор на Добруджа 07 (Добрич) прекъсна черната си серия

...
Волейболният отбор на Добруджа 07 (Добрич) прекъсна черната си серия
Коментари Харесай

Добруджа прекъсна черната си серия след победа над Левски

Волейболният тим на Добруджа 07 (Добрич) прекъсна черната си серия от 3 следващи загуби в Суперлигата на България. Възпитаниците на треньора Пламен Христов съумяха да се наложат вкъщи над Левски с 3:1 (25:23, 25:21, 20:25, 25:23) в изтеглен мач от 8-ия кръг, игран довечера пред към 1000 фенове в зала " Добротица ". Срещата бе изтеглена поради идното присъединяване на " сините " в третия по мощ европейски клубен шампионат " Чалъндж къп ".

Така добричлии се изкачиха на 4-о място във краткотрайното класиране с 3 победи, 3 загуби и 11 точки, само че и мач повече. Левски също има 3 победи и 3 загуби, само че с 8 точки е седми в таблицата. В постоянния 6-и кръг Добруджа ще одобри новака Дея спорт (Бургас), а " сините " са домакини на Монтана. Срещите са в събота (24 ноември) от 18,00 часа.

В първите два гейма играта вървеше точка за точка съвсем до края, като домакините от Добруджа съумяха да ги вземат в решителните моменти. И в двете елементи се стигна до тъждество при 20:20, като по-късно добричлии постановяваха волята си. В третия гейм настъпи смяна, като от началото Левски стартира да диктува играта - 8:4 и 12:6. " Сините " съумяха да запазят преимуществото си до дъно и завоюваха гейма с 25:20, като се върнаха в играта. Четвъртата част още веднъж бе извънредно оспорвана, като битката бе до равенството при 17:17. Подкрепяни от страхотната си аудитория волейболистите на Добруджа още веднъж преклониха противника и завоюваха гейма с 25:23, а с това и крайната победа с 3:1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР