Волейболният Нефтохимик (Бургас) загуби 1/4-финала реванш от турнира за Купата

...
Волейболният Нефтохимик (Бургас) загуби 1/4-финала реванш от турнира за Купата
Коментари Харесай

Нефтохимик се бори, но в крайна сметка отпадна от Олимпиакос

 Нефтохимик приближи 1/2-финал за Купата на CEV след победа против Олимпиакос
Волейболният Нефтохимик (Бургас) загуби 1/4-финала реванш от шампионата за Купата на CEV против гръцкия Олимпиакос (Пирея) с 3:0 гейма. В препълнената зала " Мелина Меркури " домакините, в чиито редици играе и националът Тодор Алексиев, срещнаха сериозна опозиция единствено в първия гейм. Възпитаниците на Николай Желязков изгубиха обособените елементи на 23, 17 и 19 точки.

Тъй като " бургазлии " завоюваха първата среща с 3:1, съгласно разпоредбите на шампионата следваше да се изиграе златен гейм. В него двата тима се " захапаха " и непрестанно се сменяше водача в резултата. Домакинското преимущество изигра своята роля и тимът от Пирея съумя да надделее с 15:11.

Съперник на гърците ще бъде италианският Тренто, който отстрани Линдарен Волей от Швейцария. Макар да отпаднаха, волейболистите на Нефтохимик могат да бъдат удовлетворени, защото записаха най-хубавото си показване в европейските клубни шампионати.

Най-резултатен за спечелилите от Олимпиакос бе канадският национал Гавин Шмит, който записа 19 точки. Тодор Алексиев се регистрира със скромните две точки, само че той бе сменен още във втория гейм. Над всички за Нефтохимик бе Николай Учиков със 16 точки, а капитанът Георги Петров приключи с 10.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР