Волейболният национал Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) приключиха

...
Волейболният национал Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) приключиха
Коментари Харесай

Цецо Соколов и Лубе приключиха редовния сезон с чиста победа над Вибо Валентия и Скримов

Волейболният национал Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) завършиха постоянния сезон в Суперлигата на Италия с чиста победа. Соколов и компания биха без особени проблеми вкъщи Тонно Калипо Калабрия (Вибо Валентия), с националът Тодор Скримов в състава, с 3:0 (28:26, 25:22, 25:15) в мач от последния 26-и кръг на постоянния сезон, игран довечера пред над 3000 фенове в зала " Еуросуоле Форум ".

Така Лубе приключи на 3-о място в крайното класиране с 65 точки след 23 победи и 3 загуби. По този метод на 1/4-финалните плейофи актуалните вицешампиони на Италия ще играят с 6-ия Калцедония (Верона), с българската звезда Матей Казийски в състава. В 1/4-финалите ще се играе до 2 победи от 3 мача, като първата среща от серията ще бъде идващия уикенд.

От друга страна Вибо Валентия остана на 12-и с едвам 6 победи, 20 загуби и 20 точки, с което резервира мястото си в елита на Апенините.

С оглед на предстоящата лесна среща треньорът на Лубе Фефе Де Джорджи даде отмора на множеството си съществени играчи, като Цецо Соколов бе един от дребното титуляри, които игра.

Българинът приключи с едвам 4 точки за триумфа на своя отбор . Най-резултатни за Лубе станаха Якопо Масари (2 аса) и Енрико Диамантини (4 блока, 1 ас) с 12 и 11 точки за успеха, като първият бе разгласен и за най-полезен състезател (MVP) на мача.

Тодор Скримов пък се регистрира със 7 точки (1 ас) за Вибо Валентия . Най-резултатен за гостите още веднъж беше мароканският диагонал Мохамед Ал Хашдади с 11 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР