Волейболният национал Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) направиха

...
Волейболният национал Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) направиха
Коментари Харесай

Цецо Соколов и Лубе взеха сладък реванш и Скудетото от Перуджа след невероятен обрат във финал №5

Волейболният национал Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) направиха същинско знамение и завоюваха по този начин мечтаната шампионска купа в италианската Суперлига. Цецо Соколов и компания сътвориха необикновен поврат от 0:2 до крайното 3:2 (22:25, 21:25, 25:12, 25:21, 15:10) като посетители на Сър Сейфти Конад (Перуджа) в петия съдбоносен мач от финала, игран довечера в цялостната с над 4000 фенове зала " Пала Бартон ".

По този метод Лубе завоюваха финалния плейоф на 3-2 победи, а с това и Скудетото за 5-и път в своята история и първи след 2017 година. Соколов и съотборниците му направиха и невъзможното, с цел да нанесат първа домакинска загуба за Перуджа в плейофната фаза на шампионата от повече от две години и да вземат доста сладостен реванш за изгубения край през предишния сезон с 2-3 победи.

От друга страна след купата през 2018-а " алените дяволи " остават още веднъж със сребърните медали. Това е трето сребро за Перуджа от шампионата след 2014 и 2016 година.

Цецо Соколов изигра нов страховит мач за Лубе и стана най-резултатен с 19 точки (2 блока) за успеха.

Османи Хуанторена (2 блока, 2 аса) и Робертланди Симон ( 7 блока! , 1 ас) прибавиха по 16 точки за триумфа. Хуанторена бе разгласен и за най-полезен състезател (MVP) на мача.

За отбора на Перуджа кубинската звезда Вилфредо Леон заби 20 точки ( 7 аса! , 1 блок). Сръбският ас Александър Атанасийевич осъществя още 14 точки (4 аса), само че и това не оказа помощ за успеха и купата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР