Волейболният национал Красимир Георгиев и неговоят Мунисипал Аркада (Галац) са

...
Волейболният национал Красимир Георгиев и неговоят Мунисипал Аркада (Галац) са
Коментари Харесай

Краси Георгиев и Аркада без шансове срещу Галатасарай за Купата на CEV

Волейболният национал Красимир Георгиев и неговоят Мунисипал Аркада (Галац) са пред отпадане от втория по мощ европейски клубен шампионат за Купата на CEV. Краси Георгиев и съотборниците му нямаха никакви шансове и паднаха като посетители на турския гранд Галатасарай ХДИ Сигорта (Истанбул) с 0:3 (24:26, 21:25, 20:25) в първи мач от 1/8-финалите на шампионата, игран довечера пред едвам към 500 фенове в зала " Бурхан Фелек ".

Срещата-реванш сред двата отбора е на 12 февруари (сряда) от 18,00 часа българско време в Румъния. Волейболистите на Аркада би трябвало да създадат същинско знамение и да победят с 3:0 или 3:1, с цел да стигнат до така наречен " златен " гейм. От друга страна на турският гранд са му нужни единствено два извоювани гейма, с цел да се класира за 1/4-финалите за Купата на CEV. Там ще ги чака спечелилия от двойката сред различен турски гранд Аркас (Измир) и немския Юнайтед Волейс (Франкфурт).

Краси Георгиев игра цялостен мач за своя отбор, като българският център се регистрира с 6 точки (1 блок, 1 ас и 67% успеваемост в атака) . Над всички за Аркада беше нидерландският диагонал Нийлс Клапвийк с 19 точки (2 блока, 1 ас и 55% успеваемост в атака), само че и неговите старания не бяха задоволителни за триумф. За домакините от Галатасарай естонският национал Оливер Вено (1 блок и 56% успеваемост в атака) и Бурутай Субашъ (1 блок, 2 аса, 45% успеваемост в офанзива и 69% положително посрещане) завършиха с 15 и 13 точки за успеха.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР