Волейболният национал Алекс Грозданов е само на 22 години (навърши

...
Волейболният национал Алекс Грозданов е само на 22 години (навърши
Коментари Харесай

Алекс Грозданов пред Sportal.bg: Хората са зажаднели за спорт

Волейболният национал Алекс Грозданов е единствено на 22 години (навърши ги на 28 март), а към този момент трети сезон играе в чужбина. През 2017 година дебютира за Калцедония (Верона), където игра под управлението на Никола Гърбич, а по-късно стана отличник на Белгия и игра в Шампионската лига с Грийнярд (Маасейк). През този сезон високият 205 сантиметра централен блокировач игра доста мощно за Консар (Равена), с който заемаше 6-о място във краткотрайното класиране, няколко кръга преди края на редвония сезон. Алекс Грозданов приказва особено пред Sportal.bg за прекратения (за сега) сезон в Италия, за Равена и за националния тим.
 Алекс Грозданов и Равена взеха гейм на Перуджа @@@

- Здравей Алекс, по какъв начин си? Как е ситуацията в Италия през твоя взор?
- Благодаря добре съм. Стоя си в къщи, а на следващия ден ще мога да се прибера в България, откакто от моя клуб Консар (Равена) взеха решение, че за нас сезона е завършен и няма смисъл да се задържат повече играчите. В Италия ситуацията е доста съществено и би трябвало да се съблюдават доста съществени ограничения, с цел да може обстановката да се оправи.
 Равена приключи присъединяване в Суперлигата на Италия! Алекс Грозданов се прибира в България
- Изигра мощен сезон за Равена. Къде ще продължиш кариерата си през новия сезон?
- Имам контракт за още един сезон с Равена. Ако всичко е наред, ще се веселя да го извърша и да продължа да играя за отбора на Консар. Надявам се, че след края на изключителното състояние нещата ще се възстановяват. Възможно е обаче доста спонсори да се отдръпват от спорта в Италия и това може да промени доста проектите на всички тимове, в това число и във волейбола. Аз желая да продължа да се състезавам за Равена.  Волейболните национали отпътуват за Берлин @@@

- Дълго време прекара у дома. Как съумя да се правиш с изолацията?
- Обстановката е тежка. За благополучие аз пребивавам на 10 км от Равена в един курорт на брега на морето. Мога понякога да се разхождам до плажа, където сега няма безусловно никой. Един мой съотборник живее в прилежащия до мен апартамент и с него можем понякога да упражняваме дружно на избрана отдалеченост. Може и да се разхождаме за малко, тъй като тук няма полиция.
 	Виктор Йосифов с 15 точки и извънреден мач за Монца, Алекс Грозданов и Равена взеха успеха @@@
- Преди прекратяването на сезона ти беше блокировач №4 в Серия А1?
- Дълго време бяха блокировач №4, само че тъкмо след последния кръг се изкачих до №3 с 43 сполучливи блокади. В началото на сезона пропуснах първите два мача другояче можеше и да се показва и малко по-добре.
 Волейболисти с бясно предизвикателство (видео)
- До предходната година бе волейболист на Верона. Защо не остана там?
- В началото само че предишния сезон бях волейболист на Верона, а след това ме преотстъпиха на белгийския Маасейк. Преди началото на този сезон имах нова оферта от Верона, само че тя бе доста по-лоша от тази, при която играх предходния сезон и я отхвърлих. Равена ми насочи добра оферта, одобрих я и не скърбя.
 Алекс Грозданов и Равена взеха гейм на Перуджа @@@
- В Равена твой треньор бе Марко Бонита, който изведе женския народен тим на Италия до международната купа през 2002 година. Какви са ти усещанията ти от работата ти с него?
- Страхотен треньор с доста триумфи и доста опит! Израствам с всечи мач, който изигравам под неговото управление и натрупвам скъп опит.
 Алекс Грозданов с 5 блока за Равена в драма против Вибо Валентия в Италия (видео + снимки)
 България - Сърбия 3:2 @@@

- Очаква се Силвано Пранди да продължи да води националния тим на България. Ти с какви усещания си от работата с него?

- Силвано Пранди е един доста умел треньор. Играем добре под неговото управление. Не го е боязън да рискува и знае на кой да заложи. Даде ми късмет за изява и аз съм признателен.
 България - Сърбия 3:2 @@@

- На олимпийската подготовка в Берлин в един дуел в един миг на игрището заиграха дружно трима другари. Ти, Мартин Атанасов и Велизар Чернокожев, с които станахте дружно първенци на България с Добруджа. Какво бе възприятието?
- Страхотно! С Марти и Велизар играем дружно още от юношеския състав на Левски. Приятели сме и бе сбъдната фантазия да играем дружно и за националния тим за мъже. Надявам се ив бъдеще да имаме още опция да играем дружно и то сполучливо за България.
 Националите по волейбол се прибират след олимпийска подготовка в Берлин @@@
- Тази година не се знае дали с националния тим на България ще имате мачове…
- Отложиха Олимпиадата в Токио 2020. Вероятно ще отсрочат и Лигата на нациите. Надявам се най-малко европейските квалификации да можем да играем в края на лятото. Хората са зажаднели за спорт и нека да имаме опция да им дадем малко позитивни страсти.  България - Германия 1:3 @@@
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР