Волейболният мъжки отбор на „Дунав“ си поставя за цел класиране

...
Волейболният мъжки отбор на „Дунав“ си поставя за цел класиране
Коментари Харесай

Дунав се прицели в първата осмица

Волейболният мъжки тим на „ Дунав “ си слага за цел класиране в първата осмица. Това съобщи играещият треньор на отбора, някогашният национал Данаил Милушев.

Русенци стартират подготовка за шампионата на 17 август. Те ще мерят сили на шампионата в Бургас с локалния „ Лукойл “, ЦСКА и „ Тетевен “. Милушев се надява, че „ Дунав “ ще успее да се пребори с ЦСКА за второто място, което дава право на присъединяване в първата осмица.

„ Съжалявам, че поради пандемията от ковид не успяхме да съхраним събраното предходната година ядро на тима. Все отново, не започваме от нулата, разполагаме с двама - трима волейболисти от миналогодишния състав, само че се надявах да запазим най-малко петима. „ Селекцията в „ Дунав “ е завършена. Екипът е образуван, започваме подготовката в понеделник, 17 август “, съобщи Милушев.

Нови попълнения в състава са Николай Манчев – разпределител и централният блокировач Георги Чалъков от „ Пирин “ – Разлог, диагоналът Алекс Николов от „ Добруджа “, който е русенец, левият краен нападател от „ Арда “ Александър Илиев, както диагоналът Дейвид Кръстев. В тима остават Антон Василиев, Леон Тончев, Владимир Христов, Ангел Павлов, Стефан Стоянов, Христо Костов и младото либеро Симеон Добрев, който сега води подготовка с националния отбор.

Центърът Мартин Кръстев, който влезе в националния отбор от „ Дунав “, се е завърнал в родния „ Монтана “. Ще бъдат тествани и две момчета от школата на клуба - посрещачът Боян Христов и центърът Александър Дяков и евентуално ще им бъде дадена опция да вземат участие в някои от мачовете.

„ Целите на тима са играем добър волейбол и да радваме локалната аудитория. Личната ми упоритост е да се преборим за място в първата осмица, сподели Данаил Милушев.

“24 часа”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР