Волейболният ационал Мартин Иванов ще подсили носителя на Купата на

...
Волейболният ационал Мартин Иванов ще подсили носителя на Купата на
Коментари Харесай

Мартин Иванов: Решението да играя в Румъния не бе никак лесно

Волейболният ационал Мартин Иванов ще укрепи носителя на Купата на Румъния Динамо (Букурещ) през новия сезон. За последно 27-годишното либеро носеше фланелката на първенеца в Суперлигата Нефтохимик 2010 (Бургас) два сезона (2016/2017 и 2018/2019), като завоюва няколко трофея и игра в Шампионската лига. Ето какво сподели Мартин Иванов за прехвърлянето в изявление за BGvolleyball.com:

- Ще играеш за носителя на Купата на Румъния Динамо (Букурещ). Как се стигна до първия ти трансфер зад граница?
- Мениджърът се свърза с мен, сподели ми, че тимът има интерес към мен и започнахме договаряния.

- В румънската Дивизия А1 са се изявявали много български състезатели, измежду които и някогашният ти съотборник Жани Желязков. Разговарял ли си с него преди или след реализирането на договорката?
- Поинтересувах се, само че желаех да взема това решение самичък.

- Кой беше основният фактор за решението ти и имаше ли време да обмислиш предлагането предвид на натоварения график с националния тим?
- Предложението пристигна тъкмо след едно от дългите пътувания. Много бях колеблив, в случай че би трябвало да бъда почтен - решението не пристигна по никакъв начин елементарно.

- До преди месец медиите те " обвързваха " за още един сезон с Нефтохимик. Какво се промени оттогава?
- Всеки играч търси своето развиване и считам, че за мен това е последваща стъпка, която желая да подхваща и е в точния миг. Изключително признателен съм на Нефтохимик! Отборът, и като цяло град Бургас, постоянно ще са специфични за мен, само че ние не сме прекратили връзки.

- Какви цели си поставяш за идния сезон?
- Винаги съм се стремял да печеля максимума, само че дано всичко да става поетапно. Първата цел е Суперкупата на Румъния.

- Отваряйки нова врата в кариерата си, остава ли отворена тази към българското състезание? Имаш ли какво още да дадеш тук или не?
- Всеки нов сезон за мен е ново предизвикателство - без значение къде играеш. А по отношение на това какво ще е развиването ми отсега нататък, времето ще покаже.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР