Волейболните ни националки ще играят и трети контролен мач на

...
Волейболните ни националки ще играят и трети контролен мач на
Коментари Харесай

Националките ни ще играят срещу „Чайките“

Волейболните ни националки ще играят и трети надзорен мач на лагера в Окаяма, където водят последните дни от подготовката си преди международното състезание в Япония. Третата инспекция е против отбора на локалния женски волейболен тим „ Seagulls “ – „ Чайките “, като тя бе контрактувана на място с треньора на състава. Още преди идването бяха уговорени две инспекции с отбора на Доминиканска република, който е също в Окаяма и се готви за международното състезание, като ще играе в група „ D “ със съставите на Бразилия, Сърбия, Пуерто Рико, Казахстан и Кения.

Българките се срещнаха с „ Чайките “ в тяхната зала, където упражняваха, и се впечатлиха от няколко неща. Първо – в залата се влиза единствено с втори чифт маратонки, само че не и с такива, с които се върви на открито. Който няма чисти обувки, влиза по чорапи. А на хора от гостуващите тимове даже дават и домашни чехли. Причината е елементарна – дървеният под лъщи от непорочност, а разпоредбите при японците в това отношение са стоманени.

Второто нещо, което провокира интерес у нашите, е непрекъснатите подвиквания сред състезателките по време на подготовка. Българките си направиха и видеоклипове с този тип нахъсване сред японките.

Третото необичайно за българките нещо бе „ системата “ на разчистване на игрището по време на подготовка. Тя работи с „ чистачки “... самите волейболистки. В тима на „ Чайките “ упражняват 29 състезателки и всички се „ въртят “ с кърпи в ръце. Докато едните упражняват с топка, другите стоят на пост и при всяко рухване на колежка на пода, незабавно се втурват да попиват мокрите петна. Но това го вършат единствено за своите полета от терена. За какво става въпрос? Отборът на Доминиканска република дойде в залата и с японките започнаха да употребяват едното игрище, като волейболистките на двата отбора се редуваха – едните упражняват, другите гледат. След това изиграха къс надзорен мач, в който японките с кърпите чистеха единствено своето си поле, само че не и това на съперничките.

„ Чайките “ са тим от елитната група, като през предишния сезона са играли във второто равнище на локалния волейбол, само че са се върнали още веднъж при най-хубавите, където през новия сезон ще вземат участие 11 тима. Първенството на страната стартира при започване на ноември – малко след края на международното състезание, което приключва на 20 октомври.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР