Волейболните националки записаха втора победа в Световното Гран При, след

...
Волейболните националки записаха втора победа в Световното Гран При, след
Коментари Харесай

Волейболните ни националски с втора победа в Гран При

Волейболните националки записаха втора победа в Световното Гран При, откакто се постановиха с 3:2 над Южна Корея в мач №2 на Група А2 от шампионата в Русе. Пред към 1000 фенове нощес в зала "Булстрад Арена”, девойките на Иван Сеферинов не се предадоха пред мощния корейски отбор.

Начело със звездата си Ким, волейболистките от Корея обаче не съумяха да затруднят изключително доста българките. Те завоюваха елементарно първата част, само че по-късно се усети голям спад в играта им. Елица Василева и компания пък се разсъниха и демонстрираха същинските си благоприятни условия, с цел да затворят елементарно (25:15, 25:14) идващите два гейма. След това азиатките се върнаха в мача и пратиха срещата в тайбрек. В него девойките на Иван Сеферинов не потеглиха добре, само че съумяха да се върнат в гейма при 6-6 и в последна сметка се поздравиха с триумф.

В основата на триумфа на българките беше страхотната игра край мрежата, където осъществиха 14 блокади против 7 за противника им. Те направиха и повече директни точки от сервис (12-7), само че направиха повече непредизвикани неточности (24-23).

Най-резултатна за триумфа на България Добриана Рабаджиева и Христина Русева осъществиха по 17 точки, а Нася Димитрова добави 16 точки. За Корея Парк заби 17 точки, съобщи Sporta.bg.

Днес от 20:10 часа България излиза против Германия в финален мач от група А2 в Русе. Срещата ще бъде излъчена директно по Българска национална телевизия HD.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР