Волейболните национали на България отстъпиха с 1-3 (25:22, 19:25, 25:27,

...
Волейболните национали на България отстъпиха с 1-3 (25:22, 19:25, 25:27,
Коментари Харесай

България допусна обрат срещу Полша, четвърта поредна загуба за отбора ни в Лигата на нациите

Волейболните национали на България отстъпиха с 1-3 (25:22, 19:25, 25:27, 20:25) против представителния отбор на Полша в дуел от Лигата на нациите.

" Лъвовете " излязоха на паркета през днешния ден, в опит да сложат завършек на пропадането си след трите си предходни провали в конкуренцията. За страдание не съумяха да го сторят.
 Снимка 427926
Източник:

За послено " трикольорите " ни са побеждавали Полша в огромен шампионат през 2017 година, когато надвиват с 3:2 гейма в Световната лига.

България е под номер 13 в надпреварата, с 1 триумф и 4 провали и общ брой от 3 точки.
 Снимка 427923
Източник:

" Лъвовете " поведоха в резултата в Нингбо, само че разрешиха поврат, макар чудесното показване на Розалин Пенчев в офанзива и при началния удар.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се в мача:
 Полша - България, онлайн онлайн
България - Полша в Лигата на нациите: 1-2 гейма, поврат за поляците

Срещата стартира!

Първото техническо спиране в мача пристигна при преимущество за състава ни от 8:7 точки. Най-отличаващият се волейболист в състава ни през днешния ден Розалин Пенчев получи контузия. При 13:12 и спирането на играта от страна на полския селекционер, положението на национала ни не изглеждаше приемливо, само че той избра да продължи присъединяване си.
 Снимка 427925
Източник:

Не по този начин обаче стояха нещата с Тодор Скримов. Той падна на пода и се наложи да получи незабавна здравна помощ. При приземяването си, след опит за офанзива, Скримов стъпи върху крайник на собствен противник. След това той бе изнесен от съотборниците си отвън терена и не съумя да продължи присъединяване си в дуела.

Второто техническо спиране бе при три точки в интерес на отбора ни - 16:13, а до самия край националите ни не изпуснаха преимуществото си и взеха откриващата част с 25:22 точки.

Поляците се върнаха по най-хубавия метод в срещата и натрупаха солидна преднина във втория гейм. Дори и съвършеното показване на Пенчев не оказа помощ, разликата се усили до 24:19, а по-късно поляците завоюваха втория гейм.
 Снимка 427927
Източник:

През целия трети гейм българите водеха с точка-две, като самочувствието им бе удивително. Към края на частта обаче поляците се възвърнаха и на собствен ред настъпиха газта. Така се стигна до тъждество 24:24, след което България изпусна две страхотни благоприятни условия да реши срещата, Учиков не съумя да забие подаване на Братоев и Полша направи обрата факт.
 Снимка 427920
Източник:

Четвъртият гейм се оказа неприятна наказателна акция в интерес на поляците. Те поведоха с 8:3 до първото техническо спиране. Преднината на противника въпреки всичко бе съкратена до четири точки, само че нови няколко сполучливи офанзиви на нашия конкурент предопределиха спечелилия в конфликта.

При 20:15 всичко беше ясно, като и двата тима просто дочакаха края на конфликта.
 Снимка 427924
Източник:

Така за първи път България позволява четири следващи провали в конкуренцията и Пранди несъмнено няма мотиви за горделивост, след повторния си дебют отпред на представителния отбор на страната ни.
 Снимка 416907
Източник:

ПОЛША: Фабиан Джизга, Мачией Музай, Бартош Кволек, Бартош Беднож, Пьотър Новаковски, Матеуш Биениек - Павел Заторски-либеро

Старши треньор : Витал Хейнен

БЪЛГАРИЯ : Георги Братоев, Николай Учиков, Тодор Скримов, Розалин Пенчев, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов - Петър Каракашев-либеро

Старши треньор : Силвано Пранди
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР