Волейболните клубове, които се обявиха за промяна в ръководството на

...
Волейболните клубове, които се обявиха за промяна в ръководството на
Коментари Харесай

Опозицията във волейбола обвини Данчо Лазаров, че заплашва и манупулира клубове

Волейболните клубове, които се оповестиха за смяна в управлението на федерацията (БФВ), упрекнаха дългогодишния президент Данчо Лазаров в отправяне на закани към други клубове. Според оформилата се съпротива " някои дами и господа от статуквото " манипулират и основават внушения.

Преди дни ЦСКА, " Левски ", " Хебър ", " Марек ", " Марица " и други водещи клубове оповестиха, че работят за привикване на изключително изборно общо заседание. Целта е свалянето на Лазаров от власт.

Сега инициативният комитет акцентират, че " БФВ не е Данчо Лазаров, БФВ не е еднолично комерсиално сдружение, а БФВ сме всички ние ".

" Нека да защитим обичания си спорт от реваншизма, да спасим нашия спорт от задкулисието и тоталитарния модел на ръководство, да бъдем една транспарантна, демократична и финансово постоянна федерация. Нека всички дружно да спрем диктатурата и потъването на българския волейбол още на 20 декември, а по-късно още веднъж дружно да стартираме смяната ", се споделя в намерено писмо.

Фотогалерия: "Вечните " господари в българския спорт >

От комитета настояват, че желаят да основат отворена конструкция, в която всеки да е свободен да изрази мнението си, без да се опасява, че ще пострада по-късно. И прибавят, че в идващите дни ще бъде показана стратегия за развиване на волейбола.

" Не се поддавайте на операции, закани и внушения. Бъдете смели и не се опасявайте да изразите позицията си. Ние имаме вяра в принципността, имаме вяра в законите и разпоредбите и всеки един сходен опит за операции, ще бъде незабавно нападнат от нас по съответния ред ", пишат от инициативния комитет.

" Ние не обещаваме нереални неща, не обещаваме милиони левове да потекат към всеки клуб. Ние сме част от всички клубове в България и имаме вяра, че решенията за развиването на волейбола би трябвало и ще се вземат от всички клубове-членове на БФВ, а не да се спускат от един човек. Така е обикновено, морално и законно ", прибавят от опозицията.

В петък президентът на " Левски " и някогашен капитан на националния тим Владимир Николов съобщи, че федерацията (БФВ) е във банкрут. " Дневник " изпрати въпроси по тематиката с финансовото положение на БФВ до министерството на спорта, само че досега няма получен отговор.

" Това, че има проблеми в някои федерации на равнище управление - постоянно има, във всички федерации. Има едни хора, които желаят да вземат властта - считат, че могат да ръководят по-адекватно. Има хора, които са недоволни от ръководството - това е демокрацията. Изборът на президенти и управления се прави от клубовете. Трябва да бъдем толерантни и да им дадем опция да си проведат изборите. Нашата работа е да внимаваме да няма напън от федерациите върху клубовете ", сподели министърът на спорта Красен Кралев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР