Волейболната националка Силвана Чаушева няма търпение новият сезон да започне.

...
Волейболната националка Силвана Чаушева няма търпение новият сезон да започне.
Коментари Харесай

Силвана Чаушева: Нужно е време и търпение, за да се върнем към спорта

Волейболната националка Силвана Чаушева няма самообладание новият сезон да стартира. Състезателката поддържа форма в очакване на новото предизвикателство пред себе си. В изявление за WorldOfVolley.com Чаушева споделя по какъв начин се е чувствала по време на карантината, за сезона в Италия, националния тим и проектите са идващия сезон. Представяме го на вашето внимание:

- Как прекарваш времето си, откакто има някои ограничавания заради ковид?
- В началото беше мъчно да върша каквото и да е, защото цялата страна беше блокирана. Нямах избор, с изключение на да остана у дома и да упражнявам там. След като се прибрах в България, трябваше да бъда под карантина 14 дни, в този момент всичко е по-добре, започнах да упражнявам на открито. Ресторанти, паркове и кафе-барове са отворени сега - мога да излизам на открито, с цел да се видя с приятелки и да не бъда затворена вкъщи през целия ден.

- Успяваш ли да намериш мотивация за тренировки вкъщи?
- Трудно е да се откри мотивация за тренировки по време на пандемията. Определено е по-сложно да се справите вкъщи сами, само че всички претърпяваме това и то ни стимулира да растем. Ако трябваше да продължа да организирам занимания у дома, персонално за мен ще бъде мъчно да намеря мотивация. Сега залите са отворени и тренировките стават доста по-добри. Мотивирам се по-лесно.

- Направи доста добър сезон в Италия. Как би го описала?
- Да, имах добър сезон в Италия. Разбирах се с девойките от моя тим, което постоянно е било значимо за мен. Много харесвах жилището и града, в който живеех. Тъжно ми е, че COVID-19 трябваше да завърши сезона ни, тъй като този сезон се справихме в действителност добре. Бяхме на трето място, преди да отсрочат сезона си и имам вяра, че щяхме да стигнем по-далеч, в случай че останалите мачове не бяха анулирани.

- Всички надпревари на равнище народен тим са отсрочени. Колко сложна е тази обстановка за играчите, защото няма да се играят публични мачове доста дълго време?
- В момента е еднообразно мъчно за всеки състезател. Всички сме в една и съща обстановка и всички се надяваме вирусът да премине по-бързо, тъй че всички да можем да се върнем към естествения си живот. Ще бъде мъчно да се върнем към волейбола - ще отнеме време, самообладание и твърдоглав труд, с цел да сме още веднъж на високо равнище.

- Научи ли нещо от обстановката с ковид?
- Научих, че не би трябвало да одобрявам нищо за даденост и да бъда признателна за всичко, което имам в живота си. Научих по какъв начин да се приспособявам към изискванията и метода, по който би трябвало да пребивавам живота си сега. Трудно е, само че знам, че всички сме научили нещо от тези времена.

- Какви са проектите ти за идващия сезон?
- Обмислям оферти. Работя интензивно в залата, без значение къде ще бъда през новия сезон.

Превод: BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР