Волейболната националка Мира Тодорова сменя френското първенство с германската Бундеслига,

...
Волейболната националка Мира Тодорова сменя френското първенство с германската Бундеслига,
Коментари Харесай

Мира Тодорова: Прекарах чудесен сезон в Кан, но имах нужда от промяна

Волейболната националка Мира Тодорова сменя френското състезание с немската Бундеслига, като ще пази цветовете на настоящия първенец Алианц (Щутгарт). През миналия сезон волейболистката, която играе на поста център, се изявяваше в Кан, с който приключи на пето място във френския хайлайф. Удовлетворена ли е от представянето си там, какво я е предиздвикало да смени клубната си принадлежност, какви са упованията и упоритостите с новия тим - разберете в специфичното изявление за BGvolleyball.com :

- Как се стигна до прехвърлянето ти в Алианц (Щутгарт)?
- Ръководството на тима се свърза с мен. Имат огромни упоритости за идващия сезон, както и доста добър състав, който да ги извърши. Имаха голямо предпочитание да съм част от тима и се веселя, че ми се довериха. Честно казано, не ми трябваше доста време за размисъл, с цел да се съглася.
 Мира Тодорова ще играе в Алинац (Щутгарт)
- Кой беше основният фактор за избора ти?
- За мен е значим тимът и задачите, които си е сложил - мисля, че с тях гледаме в една посока и това беше едно от нещата, които най-вече ме привлякоха. Германия има доста положително състезание, което се следи от целия свят. Самият тим има чудесни условия и организация.

- Защо реши да се разделиш с Кан?
- Кан е страховит клуб на високо равнище, в него работят същински експерти и прекарах превъзходен сезон там. Доста години играх във Франция и считам, че нуждая се от малко смяна.

- Успя ли да постигнеш задачите си през миналия сезон, или не?
- И да, и не. Бих споделила, че първите цели, които си бях сложила, са изпълнени, само че за жалост заради изключителното състояние и преждевременното спиране на шампионата другото стана невероятно.

- Имаше ли оферти от други европейски клубове?
- Да, само че считам, че най-хубавото решение за мен беше Щутгарт.

- Амбициите ти с новия тим?
- Винаги се стремя към допустимо най-хубавите резултати и си поисквам превъзходен сезон, който да приключим като спечелили, както в шампионата, по този начин и за Купата на Германия.

- Имаш ли наблюдения над немското състезание?
- Да, шампионата е на високо равнище и всеки тим е заслужен противник.

- Съотборничката ти от националния тим Силвана Чаушева игра преди един сезон в Германия. Споделяла ли е опит от там, какви са упованията ти?
- Разбира се. Силвана е имала доста хубави моменти там и с наслада споделя опита си. Очаквам един доста забавен сезон, изпълнен с позитивни страсти и хубави изненади.

- Би ли се върнала някой ден в родното състезание?
- С най-голямо наслаждение.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР