Волейболната националка Мира Тодорова и нейният Кан записаха втора победа

...
Волейболната националка Мира Тодорова и нейният Кан записаха втора победа
Коментари Харесай

Мира Тодорова и Кан с втора победа в Шампионската лига

Волейболната националка Мира Тодорова и нейният Кан записаха втора победа в най-престижния евротурнир - Шампионската лига за дами. Шампионът на Франция се наложи доста мъчно като посетител на съветския Уралочка-НТМК (Екатеринбург) с 3:2 (26:28, 25:14, 23:25, 25:16, 15:12) във втория си мач от Група Е на конкуренцията, в която е и българския Марица (Пловдив).

По този метод Кан е водач във краткотрайното класиране с 2 победи от 2 мача и 5 точки. Уралочка пък е без триумф досега и една единствена извоювана точка. В идващия 3-и кръг Кан приема другия съветски гранд Динамо (Москва), до момента в който Уралочка е хазаин на Марица (Пловдив). Срещите са чак след три седмици.

Мира Тодорова изигра нов отличен мач за своя отбор и осъществя 15 точки (2 блока, 1 ас и 60% успеваемост в атака) за триумфа . Най-полезна за Кан беше украинската националка Надя Кодола с 24 точки (1 блок, 1 ас, 44% успеваемост в офанзива и 53% положително посрещане), а Мириам Клостер добави още 19 точки (8 блока! и 61% успеваемост в атака) за успеха. За домакините от Уралочка Ксения Парубец бе над всички с 27 точки (1 блок, 1 ас, 45% успеваемост в офанзива и 59% положително посрещане), само че и нейните старания не бяха задоволителни за триумф.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР