Волейболната легенда Любо Ганев стана поредното спортно величие, което се

...
Волейболната легенда Любо Ганев стана поредното спортно величие, което се
Коментари Харесай

Любо Ганев: Ще убиете българския спорт!

Волейболната легенда Любо Ганев стана следващото спортно великолепие, което се разгласи срещу препоръчаните промени в закона за хазарта. Според него, в случай че измененията бъдат признати, най-вече ще пострада българският спорт.

"В момента доста тимове, федерации и спортисти са подпомагани от хазартните компании. Просто няма други. Не съм видял на екипите на някои тим да пиша "Мини Марица ", "ЧЕЗ " или "Енерго про ". Там стоят логата на хазартните компании, които дават доста и по този начин спортът върви напред. Няма неприятно да има промени, само че те би трябвало да бъдат направени постепенни, а не от през днешния ден за на следващия ден. Нека, откакто вземе нещо, страната и да даде.

Ако спрат рекламите на
хазарт, да се задължат енергийните сдружения, които също са с многомилионен оборот, да оказват помощ на спорта. Това обаче е последна мярка, която не е нужна. Хазартът сега е най-големият асистент на българския спорт ", сподели Любо пред "Меридиан Мач ".

Волейболната федерация, на която Ганев е вицепрезидент, също излезе с намерено писмо до държавните институции, с което се разгласи срещу плануваните промени.

"От това ще пострада както държавния бюджет, посредством доста понижаване на приходите от плащаните все още налози и такси, които са стотици милиони, по този начин и българския спорт, който си обезпечава забележителна финансова поддръжка от лицензираните
хазартни уредници под формата на спонсорство и дарения ", написаха от централата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР