Волейболната легенда и президент на БФВ Любо Ганев беше поредния

Волейболната легенда и президент на БФВ Любо Ганев беше поредния ...

Любо Ганев и неговите Super 7.

Волейболната легенда и президент на БФВ Любо Ганев беше поредния участник в новата поредица на Европейската волейболна конфедерация (CEV) #MySuper7, в която легенди и специалисти от близкото минало определят своя Идеален отбор за всички времена. Ето и изборът на Любо Ганев:

Разпределител: Бруно Резенде (Бразилия)

"Това е един от най-добрите разпределители, които съм виждал, не само като игра,  но и като характер. Приятел ми е, но е един от най-добрите".

Диагонал: Дмитрий Фомин (Русия)

"Това е руска звезда от 90-те. Играл съм много пъти срещу него и беше наистина много трудно. Той е типичен руски волейболист - много мощен, с много силна атака, и за мен е най-добрия диагонал".

Центрове: Андреа Гардини (Италия) и ДИМИТЪР ЗЛАТАНОВ (БЪЛГАРИЯ)

"Гардини е един от най-добрите италиански волейболисти също от 90-те, когато играех и аз. Той наистина е един от най-добрите центрове, които познавам. Когато играеше, атаката му беше много трудна за блокиране".

Представяне на книгата на Димитър Златанов "Да докоснеш върха"@@@

"Не можех да пропусна да сложа българин в моите Super 7. Той не е само централен блокировач, той е универсиален играч, но когато играеше през центъра през 70-те беше невероятен".

Посрещачи: Вилфредо Леон (Куба/Полша) и Владимир Гърбич (Сърбия)

"Разбира се, че ще сложа сегашната звезда Леон. Всички го познавам. За мен той е човекът, който може да направи разликата в един гейм, в един мач. Знам, че всеки отбор би бил щастлив да го има".

"Играл съм с и срещу Владимир Гърбич също през 90-те. Той беше много стабилен на посрещане, с много мощна атака, добра блокада и много добър сервис. За мен той е един от най-завършените играчи, които познавам".

Либеро: Женя Гребенников (Франция)

"Либеро няма от много години, но в момента един от най-добрите е Женя Гребенников. Той е винаги там където е топката".

Източник: sportal.bg