Волейболната легенда Димо Тонев коментира решението на водещите клубове да

...
Волейболната легенда Димо Тонев коментира решението на водещите клубове да
Коментари Харесай

Димо Тонев: Няма друга такава федерация, хората са отвратени

Волейболната легенда Димо Тонев разяснява решението на водещите клубове да изискат смяна в ръководството на федерацията и промяна на управлението на централата. Тонев беше посетител в студиото на DIEMA SPORT, където съобщи, че е изцяло в поддръжка за провеждането на изключително изборно Общо заседание, на което клубовете без напън да споделят какво е тяхното желание.

" Крайно време беше хората, които вършат волейбола в България да се обединят и да застанат дружно в името на това българският волейбол да върви по по-добър път. Тази федерация се е окопала в своите основи и не позволява други хора, да се изрича мнение или клубовете да имат глас за политиката във волейбола ", показа Димо Тонев.

" Не съм пискал, хитрец мъж не писка. Започнах подготовка за СП с девойките, само че след месец и половина ми споделиха, че повече не съм треньор. Причината беше, че показах мнение и не бях склонен с метода на осъществяване на подготовката. Така се е получавало постоянно. В множеството от случаите, едноличните решения на Данчо Лазаров са били обличани с решение от УС ".

" Не съм на 100% уверен, че има друга федерация с подобен правилник. Няма нищо демократично в това, членовете на УС на всеки е казано, че ти ще бъдеш член, в случай че гласуваш за Данчо Лазаров. Това се повтаря години наред. Хората са отвратени. Няма друга такава федерация. Мисля, че клубовете би трябвало да гласоподават доверие на президент, който да каже с кои хора би управлявал федерацията, които да бъдат подкрепени от цялото Общо заседание. Всички клубове да се съберат и без напън и влияние да си кажат мнението ", показа още Димо Тонев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР