Волейболната легенда Димо Тонев даде специално интервю пред Sportal TV

...
Волейболната легенда Димо Тонев даде специално интервю пред Sportal TV
Коментари Харесай

Димо Тонев пред Sportal.bg: Крайно време беше волейболът да се върне на волейболистите

Волейболната легенда Димо Тонев даде особено изявление пред Sportal TV и Sportal.bg по всички настоящи тематики - прекъсването на шампионата, въздействието на ковид над спорта, збора на Любо Ганев за президент на БФ Волейбол, за националния тим и неговото бъдеще и за неговия бизнес.
За прекъсването на шампионата
" Абсолютно разумно се стигна до тази мярка. Както другите шампионати, спря и нашият. Нормално беше при събитията в страната. На някои места споделиха нулева година, на други взеха решение доиграване, само че това ще е мъчно, тъй като тимовете ще бъдат с изменени сформира, някои от състезателите отиват в други тимове, други пък се отхвърлят. Това ще е сложна мярка. Нулева година не ми се виждаше разумно решение, тъй като тимовете са изиграли на процедура съвсем 90% от сезона. От друга позиция пък шампионата се доиграва с плейофи. Някои бяха съгласи, други не. Тези, които са вложили повече финансови запаси, имаха упоритости шампионатът да се доигра. Но предвид на всичко мисля, че най-правилното решение беше да се приключи шампионата и класирането да бъде несъмнено като извънредно ".

За въздействието на ковид над спорта
" Спортът към този момент няма да бъде е същия. Светът няма да бъде същия. Трудно ще бъде на индустрията да работи на оборотите, на които го правеше до момента. За спонсорите също ще е мъчно да дават пари за спорт. Прогнозирам, че някои тимове няма да ги има ".
 Бончук Андонов откри Фотоизложбата „ Моят Стадион, моят Старт “ @@@

За избора на Любо Ганев
" Беше извънредно време волейболът да се върне на волейболистите. Повече от 15 години, не знам какъв брой тъкмо, волейболът се управляваше от хора, които нямат никаква визия от спорта, а тези, които са си дали живота за волейбола бяха изтласкани встрани. Така че беше извънредно време волейболът да е управителен от волейболистите, от хора, които схващат и са били в огромния волейбол. Разбира се, без помощта на финансисти и политици, в случай че щете, няма по какъв начин да се развива този спорт.
В тези тежки условия, в които не може да се играе волейбол, е времето на ръководителите да вършат проекти и тактики и да мислят за бъдещето. Сега организационно могат да се приготвят нещата, а не да чакаме отново в последния миг.

За националния тим и неговото бъдеще
" В България се раждат надарени деца и федерацията би трябвало да направи всичко допустимо да ги развива по най-правилния метод. С качествена методика и вярно създаване на тези състезатели. Има доста волейболисти, които могат да бъдат включени в един уголемен състав. Убеден съм, че през идващите години също ще имаме един доста добър народен тим. Диагоналът, който учи в Щатите Парапунов е идеална алтернатива. Виско, интелигентно момче, играе с лява ръка. В шампионата има млади момчета, които имат качества като Светослав Иванов от Марек, още двама-трима от Добруджа. И в юношеските тимове има момчета, които при положително стичане на събитията, биха се развили. Потенциал за развиване на мъжкия тим има "!

За неговия бизнес
" Още преди да бъде оповестено изключителното състояние затворих моя хотел в Боровец. Обикновено работим до края на март или до към 15 април. И в този момент сега има идеални условия за ски, само че събитията постановиха да подхваща това решение. Освободих всички мои чиновници. Обикновено оставям няколко индивида, които работят през летния сезон, тъй като хотелът ми работи целогодишно, само че в сегашната обстановка това просто нямаше по какъв начин да стане ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР