Волейболистките от националния отбор на България бяха много близко да

...
Волейболистките от националния отбор на България бяха много близко да
Коментари Харесай

Чудото беше толкова близо за волейболистките ни

Волейболистките от националния тим на България бяха доста близко да сътворят същинско знамение на шампионата в Група С от олимпийските квалификации за Токио 2020. Момичетата на селекционера Иван Петков се бореха извънредно мъжки против домакините - победителките в Лигата на нациите от Съединени американски щати, поведоха с 2:1, само че в последна сметка отстъпиха с 2:3 (25:21, 18:25, 25:21, 20:25, 10:15) във втория си мач от шампионата, игран тази нощ пред близо 3000 фенове в зала " Сенчъри Линк Сентър " в Шривпорт-Боссиер сити, написа Sportal.bg.

Така българските " лъвици " са на второ място във краткотрайното класиране в групата с 1 победа, 1 загуба и 4 точки, като резервират теоретични шансове да завоюват виза за Игрите в Токио следващата година. Съединени американски щати пък отпред с 2 победи от 2 мача и 5 точки, с което дават сериозна поръчка за продобиване на групата и квота за Олимпиадата. Само спечелилият в шампионата ще се класира непосредствено за най-големия конгрес на планетата през 2020-а.

В последните си срещи на шампионата довечера (4 август) американките ще играят против Аржентина, а България ще излезе против очертаващия се като новобранец отбор на Казахстан. Мачовете са надлежно от 21,00 часа и от 00,00 часа българско време през нощта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР