Волейболистките от женския национален отбор имат голямо желание и мотивация

...
Волейболистките от женския национален отбор имат голямо желание и мотивация
Коментари Харесай

Иван Петков: Пожелаваме си Олимпийски игри, но шансовете са изравнени

Волейболистките от женския народен тим имат огромно предпочитание и мотивация за идната европейска олимпийска подготовка от 5-ти до 12-ти януари, съобщи кореспондент на БГНЕС. Селекционерът Иван Петков, капитанът Елица Василева и Лора Китипова акцентираха точно на този детайл в тима, а признаха, че възможностите на съвсем всички тимове са равностойни и детайлите ще решат спечелилия.

„ Времето е малко и мъчно може да сме удовлетворени от образа на тима. Положението обаче е сходно и при другите отбори. По-скоро желая да акцентира на мотивацията и желанието на самите състезателки. Ще дадем най-хубавото от себе си като колектив и отиваме да се сбием с всички тимове. Вниманието ни е ориентирано към първия мач с Полша, който се явява доста значим за нас. Това е тим, който се развива съществено през последните години “, съобщи селекционерът Иван Петков.

Квалификацията ще се организира в Апелдорн, Нидерландия, а България е в група „ А ”, където са още домакините, Полша и Азербайджан. Първите два тима и двете групи не престават към полуфиналите, а единствено спечелилият в този минитурнир ще получи заветната квота за Токио 2020. Мачовете на нашите са на 7 януари против Полша, на 8-ми против Нидерландия, на 9-ти против Азербайджан. Това е и последният късмет за женския ни тим по волейбол да се класира за Олимпийските игри

„ Шансът ни за Игрите е едно към осем, само че силите са изравнени. Не е неприятно да започнеш против един от главните си съперници, само че ние играем от много време в този състав. Максимално ще сме готови и ще създадем каквото зависи от нас “, добави капитанът Елица Василева.

През предходната година „ лъвиците ” останаха доста покрай класиране за Токио на квалификацията в Съединени американски щати, когато само мощният отбор на домакините ни победи с 3:2 гейма. На Европейското състезание възпитаничките на Иван Петков също се показаха добре, откакто реализираха три победи и стигнаха до четвъртфиналите. Там те отстъпиха на бъдещия първенец Сърбия.

„ Всички сме доста стимулирани. Най-важното е, че сме здрави. Имаме да изгладим някои дребни елементи от играта, само че считам, че нещата ще се получат. Когато има предпочитание, се получава всички, а ние отиваме с огромно такова. Не успяхме да се класираме от първата подготовка, в този момент ще бъде малко по-трудно, само че ще се постараем. Пожелаваме си да го създадем “, сподели Лора Китипова. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР