Волейболистките на Сърбия не успяха да защитят титлата европейски шампион,

...
Волейболистките на Сърбия не успяха да защитят титлата европейски шампион,
Коментари Харесай

Италия е новият европейски шампион по волейбол за жени

Волейболистките на Сърбия не съумяха да защитят купата европейски първенец, като изгубиха от Италия с 3:1 в Белград, съобщи РТС. Италианките бяха по-отпочинали, по-силни, по-концентрирани и справедливо завоюваха злато. Сръбският тим остана с утешителния сребърен орден, шести в историята на континенталните шампионати.
Малко не доближи на Сърбия да завоюва златен орден на европейското състезание за трети следващ път, само че Италия бе по-добрия тим на огромния край.

Водени от блестящата Паола Егону, италианките доближиха до третия златен орден на континенталните шампионати в историята, общо осми орден за италианския волейбол за дами.

"Щарк Арена “ имаше опция да посрещне и поддържа сръбските волейболистки, които останаха без злато това лято, откакто завоюваха бронзов орден на Олимпийските игри в Рио.

Италианките съумяха да спрат най-хубавата играчка в света Тияна Бошкович, до момента в който играта на сръбския отбор не бе на равнище европейски и международни първенци.

Сърбия завоюва първия сет след страхотна борба, само че и с помощта на отличната игра на нейните междинни блокери, на първо място Милена Рашич.

Италианките бяха съсредоточени върху прекъсването на Тияна Бошкович, което бе употребявано от Мая Огненович, която форсира офанзивата от центъра.

Тияна обаче имаше своята точка на финала и със мощна забивка даде преимущество на Сърбия от 1:0 (26:24).

Италианките влязоха във втория сет по-силни и задържаха две точки преимущество в по-голямата част. Сърбия въпреки всичко стигна до поврат в финала на сета, само че не съумя да употребява преимуществото при 22:20.

Последва серия на италианките, тъй че резултатът бе стоящ на 1: 1 (22:25).

Сръбските волейболистки започнаха доста добре третия сет и поведоха с 10:6, а по-късно като че ли стопираха да играят.

Италианките бързо стигнаха до равнене, а по-късно и до преднина, която усилиха до края на мача и стигнаха до поврат - 1: 2 (19:25).

Сякаш умората завладя сръбския тим, италианките играеха все по-добре, до момента в който мотивацията на тима на Зоран Терзич внезапно спадна.

Паола Егону бе неудържима, блокът на италианския отбор стартира да работи, тъй че противникът бързо завоюва безапелационно преимущество в четвъртия сет.

Италианките не обърнаха внимание на огромната поддръжка за сръбския тим от над 20 000 фена в „ Щарк Арена “ и съумяха да завоюват безапелационно четвъртия сет (25:11) и да стигнат до триумфа и купата на европейския първенец.

Турция завоюва бронзовия орден на шампионата, побеждавайки Холандия с 3: 0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР