Волейболистките на Марица (Пловдив) са новият- стар носител на Купата

...
Волейболистките на Марица (Пловдив) са новият- стар носител на Купата
Коментари Харесай

Марица вдигна Купата въпреки съпротивата на Левски

Волейболистките на Марица (Пловдив) са новият- остарял притежател на Купата на България за 2018 година. На финала на шампионата пловдивчанки надиграха Левски с 3:1 (23:25, 25:16, 26:24, 25:20 ) след люта борба в зала „ Иван Вазов “ в Стара Загора. С това отборът на Марица отбрани трофея, откакто стана притежател на Купата и за 2017 година, написа в коментара си bgvolleyball.com

Получи се оспорван и хубав дуел, който бе кондензиран с динамичност. Зрителите станаха очевидци на доста битка, красиви моменти и конспирация, като стана борба, почтена за край на Купата на България.

Водени, от желанието за себедоказване, волейболистките на Левски означиха страховит старт в мача, като изненадаха съперничките със своята игра. „ Сините “ затрудниха пловдивчанки със сервис и започнаха да диктуват развоя. След отлични осъществявания в офанзива и на блок разликата набъбна на 21:14 в тяхна изгода. В този миг представителките на Марица изригнаха на собствен ред, като демонстрираха на какво са способни и стопиха пасива си. В решителните минути обаче левскарките демонстрираха необикновен дух и готовност, като устояха на опитите за поврат на съперничките и завоюваха гейма с 25:23.

Коренна смяна настъпи в редиците на Марица, като шампионките стабилизираха играта си във всички детайли. Те ускориха сервиса като започнаха да тормозят противниковото посрещане и поведоха с 6:2. Успешната им игра продължи, а разликата доближи до зарзгромното 20:12. До края на гейма маричанки не разрешиха никакво противопоставяне и взеха гейма с разлика, като изравниха играта 1:1.

Размяната на геймовете докара до още по-голяма оспорваност и третата част бе безусловно битка точка за точка. Марица имаше геймбол, само че индивидуален блок на Кати Димитрова докара „ сините “ до равенството 24:24. В решителните моменти този път Марица сподели повече резистентност, като затвори гейма и поведе с 2:1

Невероятната борба сред двата отбора продължи в четвъртата част, в която „ сините “ още веднъж демонстрираха геройства против Марица, геймът още веднъж се завърза. В последна сметка макар достойните старания на левскарките, шампионките постановиха волята си и завоюваха гейма, а с това и крайната победа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР