Волейболистките на Марица гостуваха за кратко в Пресклуб “България, за

...
Волейболистките на Марица гостуваха за кратко в Пресклуб “България, за
Коментари Харесай

ВК Марица вдигна трета Купа на победата за отбор на месеца


Волейболистките на Марица гостуваха за малко в Пресклуб “България ”, с цел да получат Купата на успеха за тим на месеца. Призът бе връчен на капитана Радосвeта Тенева.

След като през декември завоюваха Купата на България, възпитаничките на старши треньора Иван Петков оглавиха анкетата измежду спортните редакции с 14 гласа. На второ място с 6 гласа се подреди футболният отбор на ЦСКА, който отстрани петкратния първенец Лудогорец в шампионата за Купата на България. Предпоследният месец на 2017 година също остава незабравим за пловдивчанки – откакто влязоха в групите на Шампионската лига, безапелационно заслужиха признанието на медиите за тим №1 през ноември. Година по-рано тази оценка им бе сложена и за достигането им до ІІ прелиминарен кръг на Шампионската лига.

“Отиваме за триумф в Полша ”, съобщи наставникът Петков за идния конфликт вдругиден против Хемик/Полице/ в група С на Шампионската лига. “Нямаме потребност от специфична конфигурация. Участието в шампионата дава задоволителна мотивация ”, сподели още експертът по отношение на психическата подготовка на девойките. Треньорският щаб разполага с нужната информация и е разучил добре играта на полякините, стана ясно още на конференцията.

Няма промени в състава след загубата против сръбския Визура вкъщи преди 10 дни. “Пропуснахме огромен късмет да победим у дома и то против реализуем съперник ”, изрази страдание капитанът Р. Тенева. Настроението в тима в този момент е възвърнато: ”Ще играем по-освободени ”, показа красивата брюнетка. Иван Петков също разяснява неприятната загуба, която изпрати тима на ІV място във краткотрайното класиране в групата: "Мачовете от ШЛ са заредени с такава мощна страст, която към момента тимът няма опита да управлява. Крайното неспокойствие води до грешки".

Попитан дали шампионските трофеи във вътрешното състезание лишават тима от опцията да развива класата си по този начин, че да е конкурентен на най-силните в Европа, Ив. Петков отговори, че класата на шампионата се усъвършенства. Освен това, постоянно учи своите състезателки да имат почит към съперниците. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР