Волейболистките на Левски започнаха със загуба участието си в третия

...
Волейболистките на Левски започнаха със загуба участието си в третия
Коментари Харесай

Волейболистките на Левски тръгнаха със загуба в Чалъндж къп

Волейболистките на Левски започнаха със загуба присъединяване си в третия по мощ европейски клубен шампионат Чалъндж къп. Момичетата на треньора Радослав Бакърджиев отстъпиха на румънския КСМ (Търговище) с 1:3 (15:25, 25:27, 27:25, 17:25) в първия си мач от 1/16-финалите на шампионата, игран довечера в зала " Христо Ботев " в София.

Срещата-реванш сред двата отбора е след Нова година, на 9 януари 2018-а (вторник) от 18,00 часа. " Сините " се нуждаят от същинско знамение, с цел да победят с 3:0 или 3:1, с цел да стигнат най-малко до така наречен " златен " гейм. От друга страна КСМ (Търговище) би трябвало да завоюва единствено два гейма, с цел да се класира напред. Победителят ще продължи напред на 1/8-финалите за Чалъндж къп, където го чака спечелилия от двойката сред гръцкия гранд Олимпиакос (Пирея) и испанския Минис де Арлуй (Логроньо).

Волейболистките на КСМ (Търговище) бяха по-класният отбор, като в състава им имаше цели осем чужденки, измежду които бразилка и американка. Левски пък излезе с кадрови проблеми, като травма попречи на втората разпределителка Гергана Георгиева да вземе присъединяване в мача, а Катрин Димитрова се появи в ролята на център.

Българките стартираха несигурно, като позволиха недостатъци в посрещане. Опитният противник употребява момента, като ускори сервиса и поведе с 8:2 и 15:6. Разликата бе разгромна и румънките завоюваха безпроблемно първия гейм с 25:15. Във втората част треньорът Радослав Бакърджиев направи смяна, като в посрещане влезе младата Мария Йорданова. " Сините " се стабилизираха и се демонстрираха като равносилен противник на румънките. Играта вървеше точка за точка, а след 24:24 нашите даже имаха геймбол. За страдание " сините " не съумяха да надделеят, като опитът на румънките си сподели думата и те затвориха и този гейм в своя изгода след 27:25.

В третата част левскарките демонстрираха, че ще се борят до край, като изненадаха неприятно съперничките. Те започнаха решително, взеха преднина и започнаха да диктуват играта. В края на гейма " сините " водеха с 23:20, само че още веднъж пропуснаха две благоприятни условия за спечелването му. В решителните моменти този път българските девойки демонстрираха своя капацитет, а Кати Димитрова затвори гейма с два поредни блока - 27:25. В четвъртата част румънският отбор не разреши повече изненади, като още веднъж взе нещата в свои ръце. Гостенките направиха разлика, задържаха я до край и завоюваха мача след безапелационното 25:17.

Страхотен мач за Левски изигра Моника Кръстева, която бе над всички и заби 25 точки (2 блока, 1 ас и 38% успеваемост в атака), само че и нейните старания не бяха задоволителни за триумфа. За отбора на КСМ испанката Милагрос Кояр осъществя 21 точки (1 блок и 43% успеваемост в атака) за успеха.

По информация на BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР