Волейболистките на Казанлък се класираха за полуфинали в турнира за

...
Волейболистките на Казанлък се класираха за полуфинали в турнира за
Коментари Харесай

Казанлък Волей е във финалната четворка за Купата на България

Волейболистките на Казанлък се класираха за полуфинали в шампионата за Купа България при дамите. Представителките на „ розите “ победиха като посетители Варна ДКС с 3:0 (25:19,  25:19, 25:17) в мач от 1/4-финалите на конкуренцията. Двубоят се игра в Двореца на Културата и спорта във Варна.

Въпреки, че приключи в три гейма, триумфът не бе напълно елементарен за гостенките. Домакините от Варна се пробваха да затруднят оптимално своя съпреник.

В първия гейм те бяха равностойни до 18:18, само че по-късно Казанлък се откъсна с две точки. Това бе решителен миг, който даде подтик на “розите “ и те приключиха гейма в своя изгода след пет поредни точки.

Във втората част варненки дадоха още по-голям отпор, като взеха самодейността, а на средата водеха с 16:13. Гостенките обаче не оставиха нещата по този начин, още веднъж стабилизираха играта си и направиха поврат.

Оспорваност имаше и в третия гейм, като отборът на Варна ДКС се бори, а резултатът бе равносилен до десета точка. След това " розите " демонстрираха, че са по-добрият отбор. Взеха преднина (14:10) резервираха я до дъно и затвориха мача в три гейма.

По предварителна стратегия шампионатът за Купа България продължава с крайна четворка – полуфинали и край на 21 и 22 януари 2023 година. Съперниците ще станат ясни след цялостен чоп. Градът-т хазаин ще бъде оповестен в допълнение.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР