Волейболистката с най-дълъг стаж в Марица (Пловдив) Ивелина Монова напуска

...
Волейболистката с най-дълъг стаж в Марица (Пловдив) Ивелина Монова напуска
Коментари Харесай

Либерото на Марица ще играе в Румъния

Волейболистката с най-дълъг стаж в " Марица " (Пловдив) Ивелина Монова напуща клуба в посока Румъния. Либерото ще играе в един от мощните тимове от северната ни съседка - " Щиинца " (Бакъу), оповестиха от пловдивския клуб.

През предишния сезон в румънския хайлайф " Щиинца " завоюва бронзовите орден. Тимът от Бакъу е постоянен участник в европейските клубни шампионати, като през сегашния сезон ще взе участие във втория по мощ европейски волейболен шампионат - за Купата на ЦЕВ. 

В шампионата на Румъния, който стартира на 27 октомври, Ива Монова ще си съперничи с друга досегашна маричанка и близка своя другарка - Лора Китипова. По-рано през лятото националната разпределителка мина във " Волей Алба " (Блаж).

Либерото е единствената волейболистка на маричанки, която е била част от състава на Жълто-сините за всичките девет извоювани трофея в историята на клуба при дамите - четири шампионски трофеи в НВЛ, четири пъти Купа България и един път Суперкупа България.

Ива е артикул на школата на " Марица ". Тя има един сезон в чужбина с екипа на немския " Алианц МТФ " (Щутгарт) през сезон 2012-2013, преди още веднъж да се завърне в Пловдив и да стане част от най-успешния интервал в историята на клуба.

Монова взе участие на Световното състезание в Япония, от което се завърна в събота. Тя е участник и на Световното през 2014 в Италия и Европейско състезание по волейбол през 2011 година в Италия и Сърбия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР