Волейболистите от националния отбор на България се наложиха над победителя

...
Волейболистите от националния отбор на България се наложиха над победителя
Коментари Харесай

България би Русия в първата контрола

Волейболистите от националния тим на България се постановиха над спечелилия от Лигата на нациите Русия с 3:2 (23:25, 25:23, 21:25, 25:16, 15:7) в първата контрола сред двата тима, играна довечера в зала " Конгресна " в ДКС във Варна.

Утре (16 август) още веднъж от 17,30 часа ще бъде втората инспекция сред двата отбора, която още веднъж ще бъде закрита за почитатели и медии. Приятелските срещи са първи и за двата тима от подготовката им за Световното състезание през септември.

В началото на срещата селекционерът на България Пламен Константинов заложи на Георги Сеганов, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Николай Учиков, Николай Николов, Виктор Йосифов и Теодор Салпаров-либеро. Впоследствие на игрището се появиха съвсем всички волейболисти, които се готвят във Варна за Мондиала. Участие в контролата не взеха единствено Светослав Гоцев, Иван Станев и Златан Йорданов. От трибуните на залата инспекцията изгледа диагоналът Данаил Милушев. Колегата на Константинов Сергей Шляпников също даде опция за изява на съвсем всичките си играчи.

Най-резултатен за България беше Мирослав Градинаров с 15 точки (2 блока и 65% успеваемост в атака) за успеха Алекс Грозданов (6 аса!, 1 блок и 100% успеваемост в офанзива!) приключи с 11 точки, а Николай Пенчев (1 ас, 60% успеваемост в офанзива и 54% положително посрещане) и Николай Николов (1 ас и 64% успеваемост в атака) прибавиха по 10 точки.

За " Сборная " Иля Власов (4 блока и 41% успеваемост в атака), Антон Карпухов (2 аса, 30% успеваемост в офанзива и 37% положително посрещане) и Алексей Родичев (2 блока, 1 ас, 53% успеваемост в офанзива и 23% положително посрещане) осъществиха по 11 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР