Волейболистите от националния отбор на България попаднаха в тежка група

...
Волейболистите от националния отбор на България попаднаха в тежка група
Коментари Харесай

Волейболистите в група със Сърбия и Франция на олимпийската квалификация в Берлин

Волейболистите от националния тим на България попаднаха в тежка група за идната олимпийска подготовка за Игрите в Токио 2020, която ще се организира от 5 до 10 януари в Берлин. От Волейболната федерация на Германия потвърдиха разпределението на двете групи. Според него възпитаниците на Силвано Пранди ще са част от група В, в която другите тимове ще са актуалният европейски първенец Сърбия, мощният отбор на Франция и Холандия. В група А са домакинът Германия, Белгия, Словения и Чехия.

Традиционно образуването на групите в олимпийските квалификации се прави въз основа на последната европейска класация, а тимовете се разпределят в тях по правилото на " серпентината " като под №1 се слага домакинът, а по-късно се разпределят и останалите тимове съгласно класирането им в ранглистата на CEV.

Само спечелилият в Берлин ще завоюва квота за Олимпийските игри в Токио 2020 и ще се причисли към другите 3 тима от Европа, които към този момент имат квоти - Русия, Италия и Полша. Засега на Игрите ще играят още домакините от Япония, Бразилия, Аржентина и Съединени американски щати.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР