Волейболистите от националния отбор на България нямат дори и минимален

...
Волейболистите от националния отбор на България нямат дори и минимален
Коментари Харесай

Край на мечтите!

Волейболистите от националния тим на България нямат даже и най-малък научен късмет да се класират за финалната шестица на Световното състезание в Италия и България в Торино. Това стана ясно след края на всички втори срещи в групите от втората фаза на Мондиал 2018 и поради последните мачове през днешния ден.

Към момента България е на второ място в Група G с 4 победи, 3 загуби и 12 точки. На българските " лъвове " им следва финален мач в групата на следващия ден (23 септември) с Канада и в най-хубавия случай, при победа с 3:0 или 3:1 гейма, ще завършат на второто място с 5 триумфа, 3 провали и 15 точки. За да се класират за финалите в Торино, " трикольорите " би трябвало да бъдат един от двата най-хубави тимове измежду вторите във всички групи. Но за жалост на почитателите на България и момчетата на Пламен Константинов, даже и при най-благоприятно развиване на мачовете на следващия ден в другите групи, това няма по какъв начин да стане.

Има теоретична опция 7 тима да завършат с по 5 победи и 3 загуби и един от най-хубави втори тимове от групите да се дефинират всред тях. Тимовете, които могат да приключат по този метод са Холандия от Група Е, Белгия и Словения от Група F, България и Иран от Група G и Франция и Полша от Група Н. Но по какъв начин може да се получи това завързано състояние?

В Група Е, сега на заветното второ място са спечелилите от Лигата на нациите от Русия с 5 победи, 2 загуби и също 15 точки, а Холандия са 3-и също 5 победи и 2 загуби, само че с 14 точки. В последните мачове " лалетата " играят с домакините от Италия, а " Сборная " с Финландия. При победа за " Скуадра адзура " с 3:0 или 3:1 гейма и триумф с сходен резултат на Русия над " Суоми ", руснаците ще завършат с 6 победи, 2 загуби и 18 точки, а Холандия ще има 5 победи, 3 загуби и 15 точки.

В Група F все още втори е Белгия с 4 победи, 3 загуби и 13 точки, а трети е Словения също с 4 победи и 3 загуби, само че с 12 точки. В последните срещи " алените дяволи " играят с олимпийския първенец Бразилия, който към този момент се класира за финалната шестица, а Словения ще спори с Австралия, която към този момент няма защо да играе. При изненадваща победа за Белгия над " Селесао " с 3:0 или 3:1 гейма и триумф с сходен резултат на словенците над " кенгурата ", белгийците ще завършат с 5 победи, 3 загуби и 16 точки, а Словения ще има 5 победи, 3 загуби и 15 точки.

В нашата Група G България и Иран имат по 4 победи, 3 загуби и 12 точки, като само геймовото съответствие - 14:9 против 14:13, дава преимущество на " лъвовете ". Днес България играе с Канада, а " персите " с непобедените досега Съединени американски щати. При победа за България с 3:0 или 3:1 гейма, ще приключи твърдо на второто място с 5 победи, 3 загуби и 15 точки. Със същите индикатори, само че с по-лошо геймово съответствие, могат да завършат " персите " при неочакван триумф над американския отбор с 3:0 или 3:1 гейма.
 България - Съединени американски щати 0:3 @@@

В последната Група Н второто място се държи от международният първенец Полша, който има 5 победи, 2 загуби и 16 точки. Франция преследва " Дружина полска ", като е с 4 победи, 3 загуби и 15 точки. Днес, в последните срещи, " петлите " ще играят с Аржентина, която към този момент няма защо да играе, а международните първенци от Полша ще излязат против водача в групата Сърбия. При предстояща победа на Франция над " гаучосите " с 3:0 или 3:1 гейма и триумф на Сърбия над Полша с сходен резултат, то Франция ще приключи втора с 5 победи, 3 загуби и 18 точки, а поляците ще завършат също с 5 победи и 3 загуби, само че с 16 точки.

Ако всичко това стане действителност, което е малко евентуално, то за финалите в Торино ще се класират Русия (6 победи и 2 загуби) и Франция (5 победи и 3 загуби) с по 18 точки.
 България - Съединени американски щати 0:3 @@@
А за фантазиите на България ще пристигна края, както и при всяко друго развиване на мачовете в групите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР