Волейболистите от националния отбор на България излизат днес в първата

...
Волейболистите от националния отбор на България излизат днес в първата
Коментари Харесай

България излиза за първата си истинска битка на Евроволей 2019

Волейболистите от националния тим на България излизат през днешния ден в първата си същинска борба на Евроволей 2019.

Възпитаниците на Силвано Пранди срещат домакина Франция, в четвъртия си мач от предварителна Група А, на европейското състезание, срещите от която се играят в Монпелие (Франция). Двубоят е през днешния ден от 21:45 часа в зала “Сюд де Франс Арена”. Мачът ще се предава директно по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 3.

България към този момент записа 3 следващи победи на Евроволей 2019 над Гърция с 3:0, над Румъния с 3:0 и над Португалия с 3:1 и се класираха за присъединяване на 1/8-финалите на шампионата на Стария континент.

Франция също е без неточност. Записа 3 чисти победи с по 3:0 над Румъния, Гърция и Португалия и е водач в Група А.

Очаква се Силвано Пранди да заложи на стартовата шестица, която стартира в първите 3 мача: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев и либерото Теодор Салпаров.

От друга страна Лоран Тили ще е пред алтернатива дали да употребява контузената си звезда Ървин Нгапет против България или още веднъж да го запише като второ либеро против България.

Националите към този момент записаха една победа над “петлите” през 2019 година в шампионата на Лигата на нациите, където България завоюва с 3:1.

Победа за България в днешната среща ще обезпечи на процедура по-лек противник на 1/8-финалите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР