Волейболистите от националния отбор на България достигнаха до победа след

...
Волейболистите от националния отбор на България достигнаха до победа след
Коментари Харесай

Волейболистите ни надиграха Япония

Волейболистите от националния тим на България доближиха до победа след трите следващи загуби на домакинския шампионат от Лигата на нациите през предходната седмица в София. Момчетата на селекционера Пламен Константинов записаха едвам 3-а победа в Лигата, откакто надиграха изрично домакините от Япония с 3:0 (25:14, 25:21, 29:27) в първия си мач от шампионата в Група 10, игран през днешния ден по обед в цялостната зала в Осака.

Японците останаха също с 3 победи в Лигата досега. Утре (9 юни) българските "лъвове " ще играят против олимпийските вицешампиони от Италия, които по-рано през днешния ден отстъпиха трагично на Полша с 2:3, до момента в който Япония ще излезе против "Дружина полска ". Срещите са надлежно от 06,40 и 10,10 часа българско време.

Първи гейм
Началото на срещата бе равностойно до 3:3, след което "лъвовете " поведоха с 6:3 след ас на Николай Пенчев и контра блок-аут на Валентин Братоев. Въпреки спирането за треньора на японския отбор Юичи Накагаичи, последваха отличен блок и нова контра на Вальо Братоев за 8:3. Разликата набъбна до 11:4 след поредна сполучлива офанзива на Братоев и обсада на Николай Учиков. Япония съумя да понижи до 13:8 след офанзива на Масахиро Янагида и контра на влезлия като запаса Исеи Отаке. Втората техническа пауза пък пристигна при 16:11 за България след мощна атака-пайп на Братоев. Преднината на българите още веднъж набъбна до 19:12 след ас вид "чекмедже " на Светослав Гоцев и нов блок на Братоев. Резултатът стана 21:12 след неточност в офанзива на Янагида и контра през центъра на Виктор Йосифов и с помощта на сервисите на Гоцев, след което България без проблеми взе гейма с разгромното 25:14 след мощен ас на Учиков.

Втори гейм
Втората част потегли малко по-добре за японците, които дръпнаха с 2:0 след ас на Акихиро Ямаучи и неточност на Вальо Братоев след атака-пайп. България незабавно изравни при 3:3 след офанзива на Слави Гоцев и блок на Братоев. Равностойната игра сред двата отбора продължи до първата техническа пауза, която пристигна при минимална преднина за България - 8:7 след мощна офанзива на Николай Пенчев. Постепенно домакините от Япония обърнаха до 11:9 в своя изгода след ас на Ямаучи и нова неточност на Братоев, което накара Пламен Константинов да вземе таймаут. България съумя да изравни при 14:14 след мощна офанзива и мощен ас на Николай Учиков. Второто техническо спиране пък пристигна при 16:14 за "самураите " след офанзива на Масахиро Янагида и отличен блок на Ямаучи. Атака на Вальо Братоев и две контри на Ники Пенчев - 17:16 за България и таймаут за Юичи Накагаичи. Въпреки това, последваха неточност на Исеи Отаке и сполучлива обсада на българския разпределител Георги Сеганов и 19:16. Мощен ас на Братоев и 20:16. Япония понижи до 21:19 след две офанзиви на завърналия се в игра Юджи Нишида. В последна сметка българските "лъвове " затвориха гейма в своя изгода при 25:21 след неточност от сервис на Тацуя Фукузава и поведе с 2:0.

Трети гейм
И този гейм започва по-добре за Япония, която поведе с 5:2 след мощни изяви на Юджи Нишида и неточност на Вальо Братоев. Разликата се резервира до 8:5 след нова офанзива на Нишида. Играта продължи точка за точка до 12:9, след което България съумя да изравни при 12:12 след офанзива на Ники Пенчев, страхотна обсада на Виктор Йосифов и контра на Ники Учиков. "Трикольорите " дръпнаха при 14:13 след мощен ас на Учиков, след което техническото спиране пристигна при 16:15 за България. Последва поврат и 18:17 за домакините след мощна офанзива и мощен ас на Нишида, което накара Пламен Константинов да вземе таймаут. За следващ път двата отбора продължиха точка за точка до 22:22, след което бе отсъдена неточност на либерото на Япония Тайчиро Кога и 23:22 за "лъвовете ". Контра на Слави Гоцев и 24:22. Японците избавиха двата мачбола и изравниха при 24:24 след неточности на българите. Отборите продължиха да се борят за всяка топка и точка до 27:27, само че в последна сметка България измъкна гейма с 29:27 след неточност на Акихиро Ямаучи и мощна офанзива на Вальо Братоев, а с това и мача с 3:0.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР