Волейболистите на Сърбия снощи спечелиха европейската титла на шампионата, който

...
Волейболистите на Сърбия снощи спечелиха европейската титла на шампионата, който
Коментари Харесай

Ето защо Сърбия обърна Словения на финала на Евроволей 2019

Волейболистите на Сърбия нощес завоюваха европейската купа на шампионата, който приключи в Париж. Момчетата на Слободан Ковач обърнаха Словения с 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20) в препълнената Accor Hotels Arena в Париж (Франция) пред 12 654 фенове.
 Финал на Евроволей 2019: Сърбия - Словения 3:1 @@@

Как обаче протече финалната среща, която стартира чудесно за Словения?

В началото на дуела словенците започнаха доста решително и изпълняваха отличен начален удар и играха по-добре на обсада. Клемен Чебул заби ас и разруши посрещането на Урош Ковачевич за 11:9. Троен словенски блок докара нещата до 17:13. Флот сервис на Ян Кожамерник затрудни оптимално Неманя Петрич и Словения дръпна с 22:17, след което елементарно завоюва първата част.
 Финал на Евроволей 2019: Сърбия - Словения 3:1 @@@

Във втората част Сърбия беше убийствена на обсада и записа 8:1 на този детайл против своити противници. “Плавите” стопираха диагоналите на Словения Митя Гаспарини и Тончек Щерн, които записаха едвам 2 точки от 8 офанзиви, а също така позволиха и 6 неточности. В същото време диагоналът на Сърбия Александър Атанасийевич заби 8 точки.

Атанасийевич дружно с Урош Ковачевич продължиха сполучливо да играят и в третата част. Словенците тук се провалиха изцяло в офанзива и осъществиха единствено 6 от своите 31 офанзиви (19% успеваемост в атака). Лидерът на Словения Тине Урнаут не съумя да отиграе в офанзива нито една от 8 подадени му топки…

В 4-ия гейм играта не се промени – словенците извънредно доста грешаха в офанзива. Сърбите поведоха с 23:15 след обсада на Марко Падрасчанин и 23:15. Словенците се задействаха, само че ас на капитана Неманя Петрич постави последна точка – 25:20 и 3:1 гейма във финала на Евроволей 2019.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР