Волейболистите на руския гранд Зенит (Казан) започнаха тренировки. Играчите на

...
Волейболистите на руския гранд Зенит (Казан) започнаха тренировки. Играчите на
Коментари Харесай

С маски и социална дистанция: Волейболистите на Зенит започнаха тренировки

Волейболистите на съветския гранд Зенит (Казан) започнаха тренировки. Играчите на Владимир Алекно организираха занимания навън в Центъра за плажни спортове в Казан, като бяха оборудвани с нужните защитни средства - маски и ръкавици и се постараха да съблюдават обществената отдалеченост. Преди това състезателите, треньорите и чиновниците на клуба минаха през проби за ковид при започване на седмицата.

" Ще упражняваме четири пъти седмично, без ненужно натоварване. Първите седмици ще работим единствено навън - да възстановим естественото дишане след толкоз седмици, прекарани вкъщи и да се погрижим за сърдечно-съдовата система. Тогава ще бъде допустимо да пристъпим към останалите занимания ", изясни един от треньорите Сергей Алексеев.

По време на интервала на изолираност играчите упражняваха вкъщи, само че Владимир Алекно счита, че това не е задоволително. " Благодарение на решението на Министерството на спорта на Татарстан и управляващите, ние получихме опцията да стартираме още веднъж заниманията, с цел да влезем по-бързо във форма. Вие чудесно разбирате, че подготовката за сезона след месец и половина почивка е едно, а след четири е напълно друго. Не ми се е случвало до момента и се опасявах от това. Радваме се, че още веднъж упражняваме. До края на юни ще имаме занимания, по-късно играчите ще имат почивка, а на 20 юли ще се съберем още веднъж и ще стартираме подготовката за сезона ", съобщи Алекно.

На разположение са всички играчи на Зенит, като се изключи чужденците в отбора - френската звезда Ървин Нгапет и полският национал Бартош Беднож, които се чака да бъдат в Казан в края на юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР