Волейболистите на Пирин се изправят срещу Левски София днес в

...
Волейболистите на Пирин се изправят срещу Левски София днес в
Коментари Харесай

Пирин срещу Левски - непредвидимост докрай

Волейболистите на Пирин се изправят против Левски София през днешния ден в един от най-интригуващите дуели от 1/4-финалните плейофи в Суперлигата при мъжете. Срещата ще се изиграе в зала " Септември " от 18:30 ч. Регламентът опълчи двата отбора поради четвъртото и петото им място в класирането в края на постоянния сезон. Играе се до две победи от три мача.

Тимът от Югозапада влезе в четворката на елита, откакто записа 14 победи и 8 загуби. Левскарите пък имат в актива си " съдбовните " 13 триумфа и 9 провали.

Двата тима си размениха по една победа и една загуба в срещите между тях. Състезателите на Северин Димитров надиграха съперника си с 3:1 гейма като посетител в пети кръг на шампионата. У дома обаче отстъпиха на " синия " клуб в трагична борба с 2:3 гейма през януари. Домакинският фактор не оказа помощ на нито един от двата противника.

Ако разгледаме обширно миналите мачове, ще видим, че през първия полусезон и Пирин, и Левски направиха положително показване. Цифрите сочат, че триумфите са 10:6 в интерес на разлогчани, до момента в който във втората част на сезона пропорциите се обръщат и функциите се разменят. " Сините " записват 7 победи, против 4 за волейболистите на Северин Димитров.

Ето какво сподели за BGvolleyball.com преди срещата един от основните играчи на отбора от Разлог Радослав Попов: " Смятам, че това е най-интересният конфликт от тази фаза на шампионата. Фактът, че последният мач сред двата тима приключи в 5 гейма и резултат от 28:26 в тайбрека приказва задоволително и демонстрира, че много неща биха могли да се случат в серията от 2 до 3 мача. Ще се получи равносилен дуел с много напрежение и страсти. Подобно на значимата среща, която имахме с Хебър последния кръг, персонално за мен това са моментите, за които упражняваме цяла година. "

" Левски играят мощно, изключително втория полусезон. За мен класирането им на пето място през постоянния сезон е закономерно. Неудобни противници няма, всичко опира до настройка, мотивация и труд. Домакинският фактор постоянно оказва помощ, уповавам се и този път да е по този начин. В равностойно състезание като нашето всички видяхме, че разликата бе направена основно от загуби като посетител на водещите тимове. Отбори като Перник, Черно Море и Тетевен скапаха много проекти ", счита Радо.

" Да победим Левски през днешния ден е първата ни упоритост. После следва един забавен мач в София. Всичко е един развой, който изисква много нерви и самообладание. От един мач към идващия с убеденост. Биеш, с цел да си фактор и да си почитан. Занапред в плейофите всичко е допустимо и ще става от забавно по-интересно ", приключи посрещачът.

От другата страна на мрежата също тласъкът за триумф в серията е огромен. " Сините " излизат против волейболистите от Югозапада с убеденост в личните сили и добра доза самочувствие. Посрещачът на Левски Симеон Александров разяснява идният мач пред BGvolleyball.com : " Пирин е един от положителните тимове в Суперлигата. След Нова година демонстрират малко по-слаба игра, само че в никакъв случаи не са тим, който ще се съобщи. Играят добър волейбол. В тяхната зала е много мъчно. Но мисля, че в случай че нашият тим даде максимума, ще се поздравим с победа. Подготвени сме физически, тактически, и най-много душевен. Пирин е неуместен противник, в случай че играеш на неговото движение. Ако вдигнем оборотите, както би трябвало, мисля, че няма да имаме проблеми и ще реализираме триумф. "

Александров и съотборниците му са заредени с оптимизъм и считат, че няма невъзможни неща. Особено когато всички са едно. " Амбициите на тима ни са да станем първенци. Всички знаем, че ще е доста мъчно, само че не и невероятно, тъй като в случай че преодолеем Пирин, ще играем с най-силния тим. Нефтохимик има един изгубен мач във втория полусезон. Играем и мислим мач за мач, от тук нататък гоним 8 победи. Това е задачата пред отбора - няма елементарен път до върха, само че се надявам да го извървим дружно целия тим! "

Безспорно дуелът ще предложи доста страсти на почитателите - в залата и отвън нея. На тимовете също - борбата ще е на цялостни обороти. В битката за купата в равностойно състезание като тазгодишното силите са изравнени, ще завоюва по-издръжливият...
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР