Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) пътуват на 26 септември за

...
Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) пътуват на 26 септември за
Коментари Харесай

Николай Желязков: Ще играем освободени в Шампионската лига

Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) пътуват на 26 септември за Австрия, където в град Блайбург ще вземат присъединяване в първия квалификационен кръг от Шампионската лига. Съперници на бургазлии в предварителна група D са домакините от Задруга АйХ/ДОБ и съветският гранд Динамо (Москва) с Цветан Соколов в редиците си. Участниците ще играят всеки против всеки два поредни пъти на австрийска земя. Само първенецът от групата се класира във втори квалификационен кръг на Шампионската лига. Другите два отбора ще продължат присъединяване на 1/16-финалите във втория по мощ европейски шампионат – за Купата на ЦЕВ. Треньорът на Нефтохимик Николай Желязков съобщи преди отпътуването за BGvolleyball.com, че отборът му отпътува с настройката, че няма какво да губи и ще се бори за победи в идните срещи.

Какво е положението на отбора след изиграните контроли?

Прилично бих споделил. Изиграхме шест контроли и съм удовлетворен. Успях да дам опция на всички да играят. Видяха се много наши мощни страни, както и слабостите в тима, които е обикновено в този интервал да се виждат. Работим върху изчистване на тези неща. През това време имахме два здравословни казуса – Жани Желязков и Валентин Братоев. Жани съумя да се възвърне, игра в последната контрола. Надявам се, че всичко с него ще е наред и ще може да взе участие пълноценно.

Валентин Братоев отпадна от присъединяване в Шампионската лига?

Да, за жалост има проблем с рамото, инфектиране, което не му разреши да пътува с нас. Затова остава в България, да се лекува. Преценихме, че предвид на обстановката, по-добре е той да употребява това време да се възвърне, тъй като ни чакат нови мачове на европейска сцена. Затова се надявам бързо да успее да преодолее този проблем и да се усъвършенства здравословно.

Ще повлия ли неналичието на Братоев?

Естествено, да. Няма по какъв начин да е другояче. Той е доста умел състезател с потвърдени качества. Но всички останали момчета в състава упражняват на цялостни обороти. Борят се и демонстрираха ужасно предпочитание за изява. Вярвам, че ще съумеят да покажат най-хубавото от себе си в идните мачове.



Динамо (Москва) и австрийският Задруга АйХ/ДОБ са вашите противници в група D. Руснаците се считат за любимец. Каква е вашата настройка за мачовете?

Да, Динамо е любимец. Има доста добър състав и страховит диагонал в лицето на Цветан Соколов. Но това не значи, че ние отиваме пораженчески. Напротив. Ще се борим за победа във всеки един мач! Тръгваме освободени. Няма какво да губим и това е нашето преимущество. Задруга е реализуем тим. Срещу Динамо ще се надигнем без терзания. Надавам се да покажем добър волейбол и да се представим почтено.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР