Волейболистите на Локомотив (Пловдив) се класираха за 1/4-финалите на турнира

...
Волейболистите на Локомотив (Пловдив) се класираха за 1/4-финалите на турнира
Коментари Харесай

Мартин Иванов: Показахме отборен дух и устойчива психика

Волейболистите на Локомотив (Пловдив) се класираха за 1/4-финалите на шампионата за Купата на България, откакто се постановиха като посетител над Марек Юнион Ивкони (Дупница) с 3:1 гейма в мач от 3-ия кръг на конкуренцията. Ето какво описа пред BGvolleyball.com след срещата едно от основните настоящи лица - либерото на пловдивчани Мартин Иванов:

- Със завръщането си в елита Локомотив се класира за 1/4-финалите на шампионата за Купата на България. Удовлетворени ли сте?
- Отборът свърши много работа от шампионатите за установяване на осмиците и напъните ни бяха възнаградени. Големия минус е, че не можем да споделим страстта с многочислените почитатели на Локомотив в залата.

- Играхте против класен противник, неколкократен първенец на България и успяхте да надделеете. С какво го превъзхождахте?
- Мачът беше значим за нас предвид на това, че който победи продължава, нямаш право на неточност. Отборът на Дупница резонно играе добре като хазаин, даже го сподели преди няколко дни, побеждавайки не кого да е, а Нефтохимик. На нас ни беше ясно, че ни чака тежък мач и би трябвало да сме извънредно мобилизирани, с цел да успеем да се противопоставим.

- Кой беше основният миг за успеха?
- Бяха няколко, само че показахме екипен дух, опция да излизаме от тежки обстановки и устойчива душeвност. Ако би трябвало да дефинира нещото, с което победихме, това е една дума - тима! Всеки помагаше на всеки на полето и колективът беше това, което ни донесе триумфа.

- Отговори ли дуелът на упованията ви, и смятахте ли, че ще постигнете триумф в четири гейма?
- Бяхме се фиксирали единствено в успеха, нямаше значение дали ще е 3:0, 3:1 или 3:2. Победиш ли - продължаваш, загубиш ли... приключваш присъединяване.

- Достатъчно боеспособен ли е Локомотив да се бори за Купата на България?
- Всеки тим би трябвало да извърви пътя си, с цел да стартира да мисли за трофей, което лишава време. Да, имаме добър тим, който е противен противник за всеки, излизаме и даваме всичко на игрището, без значение от името на тима от другата страна на мрежата.

- Какви са упоритостите ви в шампионата?
- Ние сме експерти и се стремим към допустимо най-предно класиране.

- Как би определил равнището на шампионата, изигравайки един полусезон в новия формат?
- Лично аз не одобрявам формата с две осмици, може би с по-малко тимове ще станат по-интересни мачове, с повече заряд и волейболни причини.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР