Волейболистите на Левски София надиграха ЦСКА с 3:2 гейма, в

...
Волейболистите на Левски София надиграха ЦСКА с 3:2 гейма, в
Коментари Харесай

Левски сложиха край на една изключително дълга негативна серия срещу ЦСКА

Волейболистите на Левски София надиграха ЦСКА с 3:2 гейма, в мач от деветнадесетия кръг на Суперлигата при мъжете, който се игра в столичната зала „ Универсиада “.
Двубоят оправда наименованието си си „ Вечно дерби “, като бе трагичен и изпълнен напрегнато, а прочувственият миг докара до амплитуди и от двете страни на мрежата.

Сините направиха свръхестествен поврат, като от изоставащи с 0:2 гейма и догонващи в третата част, те съумяха да създадат и невъзможното и изковаха успеха с 3:2 гейма. Такъв поврат против каленият в борби ЦСКА, чиито отбор даже с кадрови проблеми побеждава наред, мъчно се прави, да не кажем, че е съвсем е невероятно. Но въпреки всичко се случи.

Червените започнаха по-концентрирано и устойчиво, за сметка на неувереното начало на домакините. Кадровите проблеми и умората си обаче споделиха думата и натежаха. За сметка на това „ сините “ разчитаха на доста смени, като след втория гейм влизането в игра на младите играчи си сподели думата. Рокадите внесоха прохлада и възторг и способстваха за въздигането на отбора. Левскарите съумяха да надделеят над опита на противника, като демонстрираха дух, темперамент и повече издръжливост.

Така Левски взе реванш от ЦСКА за загубата през първия полусезон, когато още веднъж в оспорван мач отстъпиха на противника с 1:3 гейма. Най-важното в тази ситуация е, че левскарите сложиха завършек на една извънредно дълга отрицателна серия против безконечния противник, в която нямаха никакъв триумф. Последната победа на „ сините “ във Вечното дерби е от сезон 2013/2014, когато отборът бе воден от италианеца Джузепе Лорицио. Под името Левски Бол тогава отборът победи два пъти ЦСКА през сезона. В идващите години Левски нямаше късмет против армейците, до вчерашния героизъм, с който към този момент постави края на тригодишни старания.
 Левски - ЦСКА @@@

До края на постоянния сезон остават три кръга. Левски преследва по предни позиции от настоящето шестото място, само че всичко зависи отпредставвянето в оставащите три мача. При вероятно опазване на сегашните позиции в класирането - трето място за ЦСКА и шесто за Левски, то двата отбора още веднъж ще се срещнат на плейофите в Суперлигата. Очертава се ново Вечно дерби.
 Левски - ЦСКА @@@

Но единствено на доктрина към този момент. Сезонът свършва на 2 март, когато всико ще бъде ясно.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР