Волейболистите на Итас (Тренто) взеха своето и се класираха за

...
Волейболистите на Итас (Тренто) взеха своето и се класираха за
Коментари Харесай

Тренто се класира за финала на Шампионска лига

Волейболистите на Итас (Тренто) взеха своето и се класираха за Суперфиналите в най-престижния европейски шампионат - Шампионска лига за мъже.

Трентинци отстъпиха като посетители на Сър Сикома Монини (Перуджа) с 2:3 (22:25, 17:25, 25:23, 25:17, 6:15) в мач-реванш от полуфиналите на ШЛ, игран в зала " Пала Бартон ".
 Матей Казийски може да се завърне в Тренто
Матей Казийски може да се завърне в Тренто

Освен това той има оферта и от Кучине Лубе

Благодарение на двата извоювани гейма и успеха в първата среща с 3:0 гейма Тренто се класира за Суперфиналите на ШЛ на 1 май във Верона. Там в разногласието за купата Тренто ще излезе против полския ЗАКСА (Кенджежин-Кожле), който отстрани Зенит (Казан) след две разменени трагични победи с 3:2 и извоюван " златен " гейм с 15:13.

Тренто изоставаше с 0:2 гейма, само че по-късно взе идващите две елементи, което бе задоволително, с цел да се класира за огромния край. След като това стана факт, треньорът на отбора Анджело Лоренцети смени всичките си титуляри, а Перуджа взе тайбрека с безапелационното 15:6, а с това и мача с 3:2.

Най-резултатен за Тренто бе нидерландският диагонал Нимир Абдел-Азиз със 17 точки (1 блок, 1 ас и 38% успеваемост в атака). Рикардо Лукарели се регистрира с още 11 точки (1 ас, 45% успеваемост в офанзива и 52% положително посрещане).

За домакините от Перуджа кубинската суперзвезда Вилфредо Леон бе над всички с 21 точки (3 аса, 53% успеваемост в офанзива и 50% положително посрещане) за успеха.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР