Волейболистите на Хебър (Пазарджик) оглавиха временно класирането в първата осмица

...
Волейболистите на Хебър (Пазарджик) оглавиха временно класирането в първата осмица
Коментари Харесай

Александър Ляфтов: Сплотеността много ни помага, излизаме да се противопоставим максимално на Зенит

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) оглавиха краткотрайно класирането в първата осмица в Суперлигата на България, откакто записаха втора победа в шампионата. Тимът, воден от Атанас Петров победи като посетител Монтана с 3:1 гейма. Ето какво показа един от главните играчи на Хебър - Александър Ляфтов, който приказва за успеха над Монтана и упованията за дуела против съветския Зенит (Санкт Петербург) от Купата на CEV.

" Първите два гейма против Монтана започнахме добре, доста стимулирано. Даже се изненадахме от огромното предпочитание за игра, което показахме, всеки имаше положителни неща на игрището ", съобщи македонският национал Александър Ляфтов.

" В първите две елементи на мача вкарвахме нашият сервис. След това противникът стартира да рискува своя начален удар. Нямаше по какъв начин да оставам нещата по този начин, трябваше и ние да отговорим по същия метод, тъй като в случай че не го бяхме създали, развоят можеше да отиде в друга посока. Добре, че сервисът ни потръгна и бе оръжието за спечелването на четвъртия гейм. Успяхме да приключим мача с 3:1 и той да не навлиза в тайбрек ".

" Показваме прогрес с всеки минал мач, само че той върви по-бавно. Вече е декември, а ние имаме изиграни три мача от Суперлигата, без шампионатите преди този момент. Но обстановката с пандемията е такава. Не можем да влезем в този игрови темп, в който се влиза при мачове всяка седмица. Не единствено за Хебър, за всички тимове това не идва добре, само че ще се оправим. Трябва да се концентрираме, да упражняваме устойчиво и да чакаме по-добри времена, в които няма да има отсрочване на мачове ".

Александър Ляфтов съобщи, че отборната игра и сплотеността несъмнено оказват помощ доста на Хебър. " Това че сме дружно от доста време несъмнено оказва помощ. Основният състав към този момент играем дружно от три-четири години. Познаваме се доста добре има единодушие. Определено отборната игра способства за напредъка след тази огромна пауза от шест-седем месеца и това по какъв начин наподобява Хебър в тази обстановка ".

" Предстои ни домакинство на шампионат от 1/8 и 1/4-финалите за Купата на CEV. Изправяме се против съветския Зенит (Санкт Петербург). Много класен тим. За нас това ще бъде доста влиятелен мач и ще бъде за наслаждение на самите нас. Руснаците са любимци. Ние няма какво да губим. Ще влезем вътре освободени и ще покажем нашата си игра. Ще се постараем да дадем най-хубавото, пък може да се получи и някоя изненада. Можем да се противопоставим на Зенит, единствено да не сме обезпокоени ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР