Волейболистите на Дунав (Русе) завършиха без загуба редовния сезон в

...
Волейболистите на Дунав (Русе) завършиха без загуба редовния сезон в
Коментари Харесай

Красимир Миронов: Надявам се да излезем крайни победители от серията със Звездец

Волейболистите на Дунав (Русе) приключиха без загуба постоянния сезон в Източната група на Висшата лига, записвайки 10 победи от 10 мача. Воденият от Красимир Миронов отбор излиза против носителя на Купата на Висшата лига Звездец (Горна Малина) в 1/4-финалните плейофи на шампионата, които започват на следващия ден (11 март). Преди борбите старши треньорът на Дунав Красимир Миронов приказва пред BGvolleyball.com - за равносметката за мачовете досега, подготвени ли са състезателите му за реванш против противника, и още.
 Стефан Ганчев: Изпълнихме задачата си да сме сред първите два отбора в групата Стефан Ганчев: Изпълнихме задачата си да сме сред първите два отбора в групата
" Като резултати съм задоволен, само че като игра имаме какво да покажем. Надявам се в този момент в плейофите това да се случи. В последния дуел в Севлиево показахме темперамент, въпреки че губихме 2:0 и съвсем бяхме изгубили мача, само че измъкнахме третия гейм. Оттам нататък към този момент спечелихме по-категорично. "

" След проблемите, които имахме предходната година с финансите, от тима останаха единствено двама-трима индивида, които са по-опитни - Ангел Павлов, Атанас Митев, Владимир Христов. Останалите всички са от юношеската групировка старша възраст, по този начин направихме сплав. Предимството на този тим е, че в първия полусезон бяха единствено състезатели, които са от школата на клуба. Това изигра роля ненапълно, тъй като колективът бе на положително равнище. Идеята беше младите да се учат по-опитните, и мисля, че се получи. Поддържаме естествен подготвителен развой - в някои дни упражняваме и двуразово, това е плюс за всеки тим. "
 Милен Стоянов: Успеем ли да покажем най-хубавото от себе си, ще затрудним Етрополе Милен Стоянов: Успеем ли да покажем най-хубавото от себе си, ще затрудним Етрополе
" Чакат ни два доста сложни мача. Отборът на Звездец неслучайно ни победи в полуфиналите за Купата изрично с 3:0 гейма. След това завоюва Купата на Висшата лига, сподели, че е един доста стойностен тим. Ще се опитаме да играем доста по-добре от това, което показахме в Горна Малина тогава. Надявам се и да реализираме триумф и като крайни спечелили в серията - имаме реванш в Русе, има и " златен " гейм. Най-важното е да играем добре, оттова нататък към този момент - който от двата тима е по-добър, той да продължи. "
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
" При подрастващите занапред стартират нещата, като резултати сме съвсем на максимума - при старшата възраст имаме пет мача, нямаме изгубен гейм до момента. Осигурихме си първото място в постоянния сезон, без значение че имаме още един мач - с Черно море. От там отиваме на квалификации, там е много мъчно за влизане, само че сме си сложили за цел както предходната година бяхме в Топ 8, по този начин и в този момент да го създадем. Имаме прекрасен тим, основан от момчета, с които работим от четири години. Мисля, че в този момент би трябвало да берем плодовете на този труд, цикълът приключва с огромна част от тях. "

" С младшата възраст играхме край на района преди дни в Добрич, станахме втори. Само тимът на Добруджа ни победи. Там също ни чакат квалификации. Но най-големите ми очаквания са със старшата възраст - да отидем на републиканско. Това ще е една премия за момчетата, заслужават да се класират на финали, имат го и като капацитет, стига да покажем какво можем ", приключи експертът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР