Волейболистите на Дунав (Русе) записаха трета победа във Втората осмица

...
Волейболистите на Дунав (Русе) записаха трета победа във Втората осмица
Коментари Харесай

Дунав с трета победа във Втората осмица

Волейболистите на Дунав (Русе) записаха трета победа във Втората осмица на Суперлигата. Воденият от Данаил Милушев отбор победи Ботев (Луковит) с 3:0 (27:25, 25:19, 27:25) в мач от пети кръг на шампионата, изигран в крайдунавския град.

Дунав е на втората позиция във краткотрайното класиране с 8 точки (3 победи) , Ботев е трети, също с 8 точки (3 триумфа, 1 загуба) и мач повече.

Отначало русенци поведоха, след което Ботев пое самодейността. Последва замяна на функциите, а след това и игра точка за точка. Домакините първи стигнаха до геймбол, само че не съумяха да го отразят. Атака на Ангел Павлов за 27:25 постави завършек на борбата и момчетата на Данаил Милушев излязоха напред.

Във втората част играта потегли равностойно, домакините поведоха. Гостите от Луковит обаче продължиха да дават отпор на офанзивите им и не оставиха противника на мира. След средата на гейма обаче Дунав набра инерция и съумя да се откъсне, с цел да затвори частта без проблем.

Третият гейм започва стремително за Ботев - 5:0, само че волейболистите от крайдунавския град понижиха последователно дистанцията. Играчите на Пламен Тодоров не се отхвърлиха и още веднъж взеха превес. Битката продължи и в идващите минути - в последна сметка резултатът бе подравнен за 19:19. Ас на Леон Тончев изведе русенци напред, само че противникът продължи да противодейства и да оставя интригата жива. Двата отбора имаха по един геймбол, само че също като в първата част шансът бе на страната на тима хазаин. Атака на Леон Тончев постави завършек на разногласието за 27:25 и крайното 3:0.

Най-резултатен бе Леон Тончев с 15 точки (1 ас, 1 блокада) , 10 добави Дейвид Кръстев (1 ас, 1 блокада) . За противника Иван Панков бе над всички със 17 точки (2 аса, 1 блокада) , 13 точки осъществя Мирослав Братанов (1 ас, 1 блокада) .

Следващият дуел за Дунав е на 5 декември (събота), против ПСК Локомотив (Пловдив).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР