Волейболистите на Добруджа 07 започнаха подобаващо пролетния полусезон от Суперлигата

...
Волейболистите на Добруджа 07 започнаха подобаващо пролетния полусезон от Суперлигата
Коментари Харесай

Добруджа 07 започна ударно пролетния дял срещу Пирин

Волейболистите на Добруджа 07 започнаха уместно пролетния полусезон от Суперлигата при мъжете. Отборът, воден от Петър Шопов, надигра като хазаин Пирин Разлог с 3:0 (25:22, 25:13, 25:18 ) в мач от дванадесетия кръг на шампионата, който се игра в зала „ Добротица “.

С това Добруджа записа осма победа в шампионата, като с четири загуби и 25 точки краткотрайно се изкачи на четвърто място в класирането, само че преди изиграването на всички мачове от кръга. Съставът на Пирин заема девета позиция с четири победи, осем загуби и 14 точки.

Известна конспирация имаше единствено в първия гейм на мача, в който домакините взеха първична преднина и я поддържаха до двадесетата точка за 20:14. В този миг гостите се активизираха, съумяха да понижат изоставането си и изравниха за 20:20. Добруджанци обаче не разрешиха изненади на собствен терен, постановиха волята си в решителните моменти и затвориха мача с 25:22.

В идващите две елементи домакините диктуваха напълно играта. Във втория гейм те започнаха с 4:0 в своя изгода, като не разрешиха никакво противопоставяне и оставиха противника на едвам 13 точки. В третата част добруджанци бяха още по-категорични, като поведоха с 9:3. С това те пречупиха съпротивата на противника и завоюваха с разлика и този гейма, като затвориха мача с чиста победа на 18.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР