Волейболистите на Черноморец (Бяла) записаха втори пореден категоричен успех в

...
Волейболистите на Черноморец (Бяла) записаха втори пореден категоричен успех в
Коментари Харесай

Черноморец с втори категоричен успех в Източната група

Волейболистите на Черноморец (Бяла) записаха втори следващ безапелационен триумф в Източната група на Висшата лига. Воденият от Милен Стоянов надигра безапелационно Попово 09 с 3:0 (25:16, 25:13, 25:13) в дуел от втори кръг, изигран в Първа езикова гимназия във Варна. Победата бе факт за час игра.

Състезателите от крайморския град имаха цялостна доминация над противника и в трите елементи, като гладко увеличаваха дистанцията посред им. В последна сметка домакините дадоха единствено 42 точки на играчите от Попово.

Черноморец заема първото място във краткотрайното класиране с 6 точки (2 победи).

С втора чиста победа се поздравиха и волейболистите на Раковски 1964 (Севлиево) , откакто надиграха без проблем като домакини Елит (Силистра) с 3:0 (25:15, 25:19, 25:17) .

Севлиевци са втори в таблицата с 6 точки , като имат изцяло еднообразно геймово и точково съответствие с първия - Черноморец (Бяла).



Най-драматичен бе дуелът сред Родопа (Смолян) и Дея спорт (Бургас). Състезателите на Иван Фисински надвиха като домакини над Дея Спорт (Бургас) с 3:2 ( 25:23, 25:20, 21:25, 14:25, 15:13) .

В първата част двата тима разменяха водачеството доникъде на гейма. Впоследствие домакините се активизираха и поведоха в мача. По подобен метод се разви и втората част, само че родопчани бяха много по-категорични в основните обстановки.

Следващият гейм още веднъж бе белязан от игра на амплитуди, само че този път гостите от Бургас поеха самодейността и доведоха нещата до сполучлив край. Това им даде тласък за четвъртата част, в която момчетата на Весела Братоева бяха непоклатими и вкараха мача в тайбрек.

Там отборът от крайморския град стартира добре, само че не удържа на темпото на домакините и това повлия на играта в идващите минути. На моменти двата тима бяха равностойни, само че смолянчани съумяха да измъкнат успеха след 15:13 и крайното 3:2 гейма.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР